Csárdaszállás

2021.05.07. 07:20

Macskát mentettek a Nemzeti Közművek villanyszerelői

Ez a hét is úgy kezdődött, mint a többi. Az MVM Démász Békéscsabai Üzemeltetési Régiója hétfőn a rendszeres ütemterv szerint egy régiós csapatmegbeszéléssel kezdte meg tevékenységét. Ekkor az aznapra betervezett munkák közt megjelent egy szokványosnak semmiképp sem mondható bejelentés.

- Két csabai villanyszerelő kollégánknak, Gyaraki Károlynak és Mező Mihálynak egy csárdaszállási zártkertben megjelölt hibacímre kellett mennie. Itt ugyanis egy macska felmászott egy 7 méteres fa villanyoszlopra, és ott rekedt. Állatbarát munkatársaink a békési körzet készenlétes szerelőcsapataként kosaras autóval érkeztek meg a külterületi címre, ahol a kisfeszültségű hálózat kikapcsolása után egy sikeres mentőakcióval kimentették Cirmit a felettébb veszélyes helyzetből – a cica, a gazdája és a szomszédok nagy örömére.

Fotók: Nemzeti Közművek Facebook-oldal

- A macska állítólag több órát töltött a villanyoszlop kereszttartóján, áramütést szerencsére nem szenvedett.

Kollegáink esetet követő beszámolójából kiderült, hogy amikor elköszöntek a helyszínen megjelent ügyfeleinktől, Cirmi, mint aki jól végezte dolgát, gazdájával nyugodtan, elégedetten hazasétált. Ezúton is felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy hálózati eszközeink közelében fokozott óvatossággal közlekedjenek és tartózkodjanak. Ősidők óta beszélik, hogy a macskáknak 9 életük van – miközben ez az eset is tanulság arra, hogy Cirmi élete egy hajszálon és két villanyszerelő munkatársunk gyors mentőakcióján múlott – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">olvasható a Nemzeti Közművek Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában