értékteremtés

2021.05.16. 15:14

Készülnek a méhkaptárak az almáskamarási asztalosüzemben

A közfoglalkoztatásban érintettek maximálisan kihasználják a napsütötte tavaszi napokat Almáskamaráson. A parkgondozásban részt vevőkkel a település számos pontján lehet találkozni. Nyírják a füvet, a parkokban, közterületen rendezik a zöld felületeket. Mazán Attila polgármester elmondta, márciustól kilencvenkilencen vesznek részt a programban és teremtenek értéket.

Csete Ilona

A községben nincsenek távolságok. Miközben elsétáltunk a megújult óvoda mellett, megnéztük az orvosi rendelőt, az iskola zöldellő pályáját is. A szomszédos liget környezetét pedig épp rendbe tették az asszonyok.

– A mezőgazdasági programunkban 13 fóliánk van, azokban csemegekukoricát termelünk, az önkormányzat 8 hektáros területén pedig árpát.

A paraszti udvarunkban nevelünk 60 darab sertést – sorolta a polgármester. A helyi sajátosságok programjukban gyártanak járdalapokat, betonelemeket, szegélyköveket, lakatosüzemükben pedig kapuk, kerékpártárolók készülnek.

Juhász János (jobbról) termelésirányító Mellár Istvánnal a kaptárakat készíti /A szerző felvétele/

– Büszkék vagyunk az asztalosüzemre, ahol a dolgozók kezei közül kerülnek ki a település utcáin, terein látható utcabútorok. De ők készítenek az óvoda, a községháza részére minden faipari munkát. A buszmegálló láttán is ők jussanak mindenki eszébe – tette hozzá a település vezetője, miközben megérkeztünk a község központjában lévő üzembe. Ott találkoztunk Mellár Istvánnal és Juhász Jánossal, akik méhkaptárakat készítettek, épp a kaptár rostaszövetének a felhelyezésével foglalkoztak. Elmondásuk szerint

jó piaca van minőségi terméküknek, ráadásul a méhészszezon is beindult.

A revitalizációs programban dolgozók rendezik a település köztereit és a romos, elhagyatott portákat. A kesztyűgyártók pedig rutinosan, havonta kétezer pár munkavédelmi kesztyűt készítenek el.

A dűlőutakat is karbantartják

A harmadik, szociális programjuk keretében úthálózat karbantartásával, a dűlőutak állapotmegőrzésével foglalkoznak. Ehhez van már gréderük és mulcsolójuk – tette hozzá a polgármester, aki a negyedik nagy programjukról elmondta, a hosszú távú közfoglalkoztatásban, országos varrodai programban, egyedi munkaruházatot gyártanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában