ipari telep

2021.05.18. 19:44

Jó ütemben halad az első beruházás Mezőberényben

Megkezdődött és jó ütemben halad az első beruházás a mezőberényi ipari területen. A közvetlenül a 47-es főút mellett található létesítményben egy szerelőcsarnokot alakítanak ki, ahol egy karosszéria- és fényezőműhely működik majd.

Papp Gábor

A városban, a gyomai úton működik egy autószerelő műhelyem. Az ott elérhető lehetőségek körét bővítjük majd az ipari területen kialakított beruházással. A visszajelzések szerint nagyon fontos, hogy teljes körű szolgáltatást nyújtsunk állandó és új partnereiknek, a hozzánk fordulóknak – nyilatkozta hírportáluknak Varga Krisztián autószerelő-mester a fejlesztés helyszínén. Mint elmondta, eredeti telephelyük természetesen megmarad, de ott már további bővítést csak úgy tudtak volna megvalósítani, ha beépítik a telket, amivel párhuzamosan a parkolók is megszűntek volna. Ezt azonban nem tartották szerencsésnek.

Varga Krisztián, Borgula Péter és Siklósi István polgármester a beruházás helyszínén /Fotó: Jenei Péter/

– Ezért született meg a döntés, hogy a 47-es főút mellett található ipari területen alakítunk ki egy szerelőcsarnokot. A karosszéria-műhely mintegy 200 négyzetméteres lesz, míg a kapcsolódó fényezőrészleg 100 négyzetméteres. Az úgynevezett Hörmann kapuk és az épület nagy belmagassága is az szolgálja majd, hogy a személyautók mellett teherautók is beférjenek oda – fejette ki Varga Krisztián. – Nem egyszerű egy ilyen fejlesztésbe belevágni, alaposan körül kellett járni, át kellett gondolni a kérdést, mielőtt elkezdődött a beruházás – tette hozzá felvetésünkre . – Azt gondolom, hogy a fejlődés ára mindig az, hogy új dolgokat hozzunk létre, hogy bővítsük a meglévő kapacitásokat, különben megragadhatunk egy szinten. Ez utóbbi sem gond, de az előrelépéshez szükség van a fejlesztésekre – ecsetelte a szakember.

Mint megtudtuk, az önerős beruházás várhatóan decemberre fejeződik be, és a műhely akkor nyitja meg kapuit az autósok előtt.

Varga Krisztián kérdésünkre elmondta, a mezőberényiek mellett a környező településekről, például Köröstarcsáról, Körösladányból, Békésről, Gyomaendrődről és Vésztőről is sokan veszik igénybe az általuk nyújtott szolgáltatásokat.

Siklósi István polgármester úgy vélekedett, az első beruházás a többi befektetőt is arra ösztönözheti, hogy elkezdjék saját építkezéseiket. A pályázati források segítségével kialakított ipari területen összesen négy vállalkozás telepedhet le. Varga Krisztián szerelőcsarnoka mellett egy-egy logisztikai raktár, gépjárműtelephely és fémipari üzem valósulhat meg a helyszínen. A visszajelzések szerint mindannyian idén kezdik meg a kivitelezést attól függően, hogy a pályázati lehetőségek, illetve a saját forrásaik miként alakulnak majd. A területen az alapközművek, a víz, a villany és a gáz egyaránt biztosított a vállalkozások számára, valamint a portaépület a népegészségügyi előírásoknak megfelelő öltözővel ugyancsak használható­.

Az önkormányzat a közelben kialakított egy második ipari területet is. Ott szintén több elképzelés körvonalazódik. Várhatóan megvalósulhat egy bútoripari beruházás, megépülhet egy gabonatároló, valamint más fontos beruházás is körvonalazódik ezen a részen is. Előreláthatólag ezekben a kérdésekben is várható idén fejlemény.

Hatvanszázalékos a készültség

Borgula Péter, a szerelőcsarnokot kivitelezőként építő Borgula-Ép Kft. ügyvezetője hírportálunk kérdésére elmondta, az épület készültsége elérte a 60 százalékot. A szakember kifejtette, a fal- és tetőpanelezés már elkészült, míg a nyílászárók beépítése folyamatban van.

– Jelenleg a kiegészítő munkálatok zajlanak – tette hozzá Borgula Péter. – Munkatársaink épp a csatornázást készítik, illetve az aljzatbetonozás előkészítését. A belső padlóbeton-technológia megköveteli a padlóösszefolyók meglétét, ezek kialakítása is hamarosan elkezdődik. A szakember szólt arról, hogy ugyancsak folyamatban van az emeleti rész előkészítése, ahol irodát és szociális helyiséget alakítanak ki. – A fejlesztés befejezését követően egy korszerű körülmények között működő szerelőüzem kezdheti meg a működését az épületben – hangsúlyozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában