Koronavírus Békésben

2021.05.07. 14:07

Herczeg Tamás: nő a foglalkoztatottak, csökken az álláskeresők száma

Nő a foglalkoztatottak, csökken az álláskeresők száma Békés megyében – nyilatkozta Herczeg Tamás. Az országgyűlési képviselő kiemelte: a kormány egyik legfontosabb feladata a járványügyi készültségben is a munkahelyek megőrzése, újak létesítése. Az ágazati bértámogatás mostanáig összesen 72,5 milliárd forinttal segítette a koronavírus hatásainak leginkább kitett vállalkozásokat a talpon maradásban és 171 ezer magyar ember munkahelyének megvédésében.

L. B.

Az országgyűlési képviselő elmondta, Békés megyében március végéig 723 vállalkozás 3791 dolgozója munkahelyének megőrzését segítették elő az ágazati bértámogatással. A program keretében 1 milliárd 644 millió forintot ítéltek meg az érintett ágazatokban tevékenykedők számára, a teljes összeget kifizették.

Ismertette: az 1. számú országgyűlési választókerületi körzetből 270 kérelmet nyújtottak be összesen 1314 munkavállaló munkahelyének megőrzése érdekében, ebből az elmúlt hónap végéig 244 kérelem kapott támogatást. Ennek segítségével 1225 munkavállaló támogatott foglalkoztatása valósulhatott meg 526 millió forint megítélésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában