Békéscsabai Jókai Színház

2021.05.21. 15:58

Férfi és nő kapcsolatát jeleníti meg a Válótársak

Ősszel viszik színpadra a Jókai színházban Bernard Slade nagy sikerű, Brestyánszki Boros Rozália által átdolgozott, Válótársak című darabját Katkó Ferenc rendezésében, Földesi Ágnessel és Tege Antallal a főszerepben.

N.SZ.

Fotó: Bencsik Ádám

Fotó: Bencsik_Adam

Az olvasópróbát pénteken tartották a szalonban.

A sztori lényege, hogy Michael befutott drámaíró, volt felesége, Amy balett-táncosként kudarcokat él meg. Bár elváltak, ünnepelnek: a házassági évfordulójukat. Meghatározhatatlan a kapcsolatuk: a férfi egyik nőbe szeret a másik után, miközben Amy egyetlen társa az alkohol. Aztán Michael egy kerek évre eltűnik, és pont akkor tér vissza, amikor Amy talál valakit, akivel együtt szeretne élni.

Katkó Ferenc rendezi a darabot /Fotó: Bencsik Ádám/

Seregi Zoltán igazgató az olvasópróbán elmondta: az egyfelvonásos, nagyjából másfél órás, közönségbarát darab a stúdiószínházi előadások sorát gyarapítja, a férfi és a nő kapcsolatáról szól. Katkó Ferenc rendező arról beszélt: bár dönthet úgy férj és feleség, hogy elválnak, azt követően is sok minden összekötheti őket – például a gyerekek –, ami miatt találkozhatnak, összefuthatnak, és adott esetben akár újra össze is jöhetnek. Nem lőtte le a poént, annyit viszont elmondott, hogy a történet happy enddel zárul. Az előadásban úgy teremtenek majd helyszíneket, hogy azokat valójában nem építik meg, ezért fontos lesz a színészek játéka és jelenléte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában