szennyvízberuházás

2021.05.14. 18:44

Elkezdődtek a rákötések Kaszaperen

A helyi önkormányzat és a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Kft. konzorciuma tartott sajtótájékoztatót abból az alkalomból, hogy befejeződött a szennyvízberuházás a településen.

Cs. I.

Kun László polgármester mérföldkőnek nevezte a projektet, amelynek köszönhetően környezetbarát településsé vált Kaszaper, megfelelve környezetvédelmi és környezet-egészségügyi szempontoknak.

A projekt valamennyi szereplője között példás együttműködés volt 2019 óta, ennek eredményeként a tervezés, a kivitelezés, a hálózatépítés, a próbaüzem után már működik a felújított szennyvíztisztító telep. A 25 éves technológiát modernizálták, a községhez tartozó Pusztaszőlősön kiépült a hálózat. A fejlesztés után ott 72 új bekötés létesülhet, már tizenöt háztartásban megvalósult – hangzott el a tájékoztatón.

Kun László a beruházás egyik helyszínén /A szerző felvétele/

A kivitelező a beruházás során 11 kilométer vezetéket használt, Pusztaszőlősről 3 kilométer gravitációs csatornahálózatból 7,5 kilométer hosszan, nyomóvezetéken jut a szennyvíz a kaszaperi szennyvíztisztítóba. Az önkormányzat több mint hatszázmillió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a fejlesztésre.

Kun László megmutatta lapunknak a helyszínen, hogy a beruházás és a helyreállítás után Pusztaszőlősön parkosítottak, fűzfákat telepítettek, tereprendezést végeztek a buszfordulónál s valamennyi, a lakóházakhoz vezető, földes utcán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában