Sweet Charity

2021.05.10. 13:14

Az életet igenli a csabai színház új darabja

A napokban mutatták be a Jókai színház legújabb, Sweet Charity című előadását – adta hírül a csabai teátrum. Mint írták, a darab címszereplője Sweet Charity (Csonka Dóra) szociális konzultáns egy lebujban – azaz bártündér, de nagyon szeretne rendes munkát, megfelelő lakást, és időnként fel is csillan ennek a lehetősége. Charity fiatal és szép, egyszerre csiszolatlan és hiszékeny, képes elhinni a maga kitalálta meséket, annak ellenére, hogy „kolléganői” kinevetik. A lány minden reggel bízik abban, hogy van remény az egész életet újrakezdeni.

V. N.

Charity és Oscar nagy beszélgetése (Sánta László és Csonka Dóra) /Fotó: Jókai színház/

Fotó: A-TEAM/Nyari A.

Az előadás egyik tetőpontja, amikor Charity és Oscar (Sánta László) liftben ragad. Az aktatáskájába kapaszkodó, pánikrohamra hajlamos hivatalnokból pedig a darab végére magabiztos férjanyag válik, aki mellett nyugodtan reszkethet a nő.

Charity és Oscar nagy beszélgetése (Sánta László és Csonka Dóra) /Fotó: Jókai színház/

A Broadway-darab nem veszi túl komolyan magát, nem szeretne drámát csinálni egyszerű helyzetekből, mulattatni akar. Ugyanakkor Radó Denise kihasználja a mű helyzet- és jellemkomikum adta lehetőségeit, a karakterek szerencsésen találkoznak a Békéscsabai Jókai Színház művészeinek erősségeivel. A rendezés dinamikus, egyetlen pillanatra sem hagyja lankadni a néző figyelmét. Húros Annamária díszlete, az elsőre különösnek ható, de szellemesen fel- és kihasznált fémszerkezet, amely egyszerre híd, szállodaportál, lift – és még ki tudja, mi –, mágnesként vonzza a tekintetet.

A Sweet Charity című darabban a társulat tagjain kívül a nézők láthatják még a Viharsarok Táncszínház művészeit és Színitanház fiatal tehetségeit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában