Székács evangélikus iskola

2021.04.29. 10:30

Színes ügyességi pályát festettek fel Orosházán

Örömmel várták vissza az alsósokat a Székács evangélikus iskolába.

Cs. I.

Az iskola udvarán élvezik a diákok a játékot /Fotó: BMH/

Fotó: Szoke-Kilian

Az udvarra díszes játékokat festettek fel. Nagy Róbert intézményvezető érdeklődésünkre elmondta, az ötlet tanító és pedagógiai asszisztens kollégáiktól származik, akik külföldi iskolában láttak hasonlót, és úgy gondolták, helyben is egyszerűen megvalósítható.

Az iskola udvarán élvezik a diákok a játékot /Fotó: BMH/

– Viszonylag könnyen teljesíthető, de mégis egy kis kihívást jelentő ügyességi pályát festettünk fel, amelyen a gyerekeknek sétálva, ugrálva, olykor hátrafelé haladva, vagy éppen irányt váltva kell végigmenni. Bal-jobb orientációt, mozgáskoordinációt, koncentrációt fejleszt, ezen kívül viszonylag sok kisgyereket leköt az udvari szünetek és a délutáni napközis játékidőben. Lehet, hogy a viszonylag nagy és lelkes kihasználás egyelőre az újdonság varázsának köszönhető, de azt reméljük, ez a varázs azért tartósan megmarad. A pálya bővíthető, kiterjeszthető további ügyességi elemekkel. A végállomás egy szülinapi torta 25-ös gyertyával, amely iskolánk idei, 25. jubileumi tanévére utal – tudtunk meg részleteket az igazgatótól.

A játék időjárásálló betonfestékkel készült, amihez krétával rajzolták elő az iskola dolgozói az elemeket. A kivitelezés a digitális munkarend idején, egy napfényes márciusi szombat délelőttön zajlott, órákon át dolgoztak. Jó néhány tanító, mindkét pedagógiai asszisztens, a technikai személyzet két tagja és három-négy diák is részt vett a festésben.

– Kalákában készült a dolog. A hangulat – az időjáráshoz hasonlóan – nagyon jó volt, élményt nyújtott a projektben való részvétel. Reméljük, a felfestés és a pálya varázsa egyaránt tartós lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában