Kihallgatás

2021.04.08. 14:44

Simonka György panasszal élt a gyanúsítás ellen

A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Simonka Györgyöt. Az országgyűlési képviselő a csütörtöki meghallgatásán panasszal élt a gyanúsítás ellen.

beol.hu

Az ügyészség szerint Simonka György cselekménye két rendbeli, vesztegetés hatósági eljárásban bűntettének megállapítására alkalmas. Miután az Országgyűlés – dr. Polt Péter legfőbb ügyész indítványa alapján – Simonka György mentelmi jogának felfüggesztéséről határozott, a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki az országgyűlési képviselőt – olvasható az ügyészség honlapján.

Simonka György és társai ellen bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás, amely ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség 2019. augusztus 21-én 33 vádlott ellen emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken.

A megalapozott gyanú lényege szerint, miután Simonka György – gyanúsítotti kihallgatása előtt – tudomást szerzett a szervezetten elkövetett bűncselekmények kapcsán indított büntetőeljárásról, pénzért azt akarta elérni, hogy az egyik őrizetbe vett gyanúsított ne tegyen rá terhelő vallomást, valamit az egyik tanú előre egyeztetett tartalmú vallomást tegyen kihallgatása során – írta az ügyészség.

Simonka György csütörtöki gyanúsítotti kihallgatásán nem tett vallomást, és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/felfuggesztettek-simonka-gyorgy-mentelmi-jogat-2-3721009/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában