Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program

2021.04.09. 12:41

Segítik a falvak kisvállalkozásait Békésben

Hamarosan indul a Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program, hogy ösztönözze a beruházásokat.

l

Ezzel a Magyar Falu Program kedvezményezetti köre tovább bővül, a falusi kisboltokat működtető vállalkozások mellett most már más profilúak is részesülhetnek az újraindítási program forrásaiból – közölte Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Első körben 25 milliárd forint áll majd rendelkezésre a tíznél kevesebb embert foglalkoztató cégeknek. Egy társaság 2-10 millió forintot kaphat, a forrás kombinálható a 10 millió forintos újraindítási gyorskölcsönnel. A kistelepüléseken működő kisvállalkozások kis összegű támogatásokra pályázhatnak. A támogatás intenzitása legfeljebb 70 százalék, és a forrás fordítható bérekre, gépekre, műhelyekre, információs technológiai fejlesztésekre, képzésekre is.

Elmondta: ez a pályázati lehetőség a Magyar Falu Programmal összhangban nyílik meg. A választókerületében nyolc olyan település található – Csabaszabadi, Gerendás, Csorvás, Kétegyháza, Kétsoprony, Kondoros, Szabadkígyós, Telekgerendás –, amelynek lakosságszáma nem éri el az 5 ezret, így jogosult a Magyar Falu Programban való részvételre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában