Koronavírus Békésben

2021.04.09. 15:23

Munkában az orosházi könyvtárosok

A járványügyi korlátozásokat enyhítő kormányrendelet lehetővé teszi a könyvtárak számára bizonyos szolgáltatásaik újraindítását, például a könyvek házhoz szállítását. Az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár dolgozói felé nagyon sok kérést, igényt megfogalmaznak az olvasók. Buzai Csaba igazgató elmondta, a kedd délutáni bejelentést követően már szerda délelőtt megnyitották a KönyvtárPontot a Petőfi művelődési központ bejáratánál.

Cs. I.

– Mivel egy hónapig semmilyen könyvtári szolgáltatás nem volt elérhető, szerda óta folyamatos az érdeklődés, előjegyzés, kölcsönzés. A KönyvtárPonton nemcsak kölcsönzésre van lehetőség, de irodai szolgáltatások igénybevételére, házi audio- és videofelvételek digitalizálására is. Könyvtárosaink segítséget nyújtanak az oltás regisztrációban is. A KönyvtárPont megnyitásával párhuzamosan újraindult a könyvek házhoz szállítása is – sorolta sokrétű feladataikat az igazgató.

Néhány szolgáltatást már újraindítottak a könyvtárban /Fotó: BMH/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában