Koronavírus Békésben

2021.04.23. 16:35

Engedély kell a közterület használatára

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere Facebook-oldalán hívta fel arra a figyelmet, hogy a vendéglátók csak az engedély kézhezvétele után használhatják a közterületet.

„Holnap, vagyis szombaton kinyitnak a vendéglátóhelyek teraszai. Napok óta készülnek a békéscsabai éttermek, cukrászdák, kávézók és sörözők a teraszok megnyitására.” – írja Békéscsaba polgármestere " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-oldalán, majd így folytatja:

„Ezzel kapcsolatban felhívom a szolgáltatók figyelmét arra, hogy annak, aki nem rendelkezik érvényben lévő közterület használatbavételi engedéllyel, annak kérelmet kell benyújtania a Polgármesteri Hivatalhoz. Továbbra is csak az engedély kézhezvételét követően van lehetőség a jogszerű közterület használatára, mivel a központi jogszabály csak a használati díj fizetési kötelezettséget szünetelteti, az engedély beszerzése alól nem ad mentesítést. Az engedély meglétét a közterület felülegyelők szúrópróbaszerűen ellenőrizhetik.

Bár már sokan izgatottan várják, hogy a kellemes tavaszi időben leülhessenek beszélgetni barátaikkal egy italra, arra kérek mindenkit, hogy legyenek óvatosak és tartsák be a higiéniás szabályokat!

Vigyázzunk egymásra! Jó egészséget kívánok mindenkinek!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában