Békéscsaba

2021.04.19. 20:32

Díjazták aktív közösségeiket

Immáron hatodik alkalommal, ezúttal a járványhelyzet miatt online térben rendezték meg a Csabagyöngye Közösségi Gálát hétfőn este. Az esemény az egyik legfőbb ünnepi program a Csabagyöngye Kulturális Központban, amelynek során az intézmény mindennapjaiban fontos közösségeket, kis csoportokat, önkénteseket, az intézmény életében meghatározó szerepet játszó személyiségeket ismerik el.

Papp Gábor

Hagyományos gálánk célja, hogy megköszönjük az elmúlt év közösségi tevékenységét a hozzánk kapcsolódó csoportoknak, embereknek, közösségeknek, azoknak, akik meghatározó szerepet töltenek be a Csabagyöngye Kulturális Központ életében – nyilatkozta lapunknak Szente Béla. Az intézmény igazgatója kérdésünkre elmondta, a köszönet díjak formájában ölt testet a program keretében.

A Stark Emlékérmet ezúttal Baráth Éva, a Népi Díszítőművész Szakkör tagja és Illyés Miklós (Csaba Big Band) vehette át. A díjjal azon személyiségeket ismerik el, akik az intézmény közösségeiben, illetve szervezeteiben azok fejlődése, gyarapodása, hírnevének öregbítése érdekében kifejtett tevékenységükkel kimagasló érdemeket szereztek.

Zalai Erika, a Csabagyöngye égisze alá tartozó Arany János Művelődési Ház telephelyvezetője, Maczala Lászlóné díjazott és Szente Béla, a Csabagyöngye igazgatója /Fotó: Csabagyöngye/

A Csabagyöngye Közösségi Díjat a Csaba Pávakör, a Stark Adolf Kertbarát kör, a Lisztérzékeny csoport és a Csaba Big Band érdemelte ki. A díjat azon közösségek, társadalmi szervezetek kaphatják, amelyek huzamosabb ideje kimagasló közösségi és szakmai munkát végeznek.

A Csabagyöngye Siker Díjat Farkas András (Shotokan karate csoport) vehette át. Az elismeréssel azon személyt köszöntik, aki az intézményben működő közösségből, szervezetből indult, és az ott kapott ismeret, tudás is hozzásegítette ahhoz, hogy kimagaslót alkosson, vagy tegyen, és ezáltal az intézmény jó hírét is tovább viszi.

A Csabagyöngye Tisztelet Díjat a Csaba Tv, Veres András hangmérnök és dr. Ferenczi Attila érdemelte ki. Ezt a díjat az a személyiség vagy szervezet kaphatja, aki, illetve amely az elmúlt időszakban kimagasló, jelentős, szakmai támogató segítséget nyújtott az intézmény munkájához.

A Csabagyöngye Önkéntes Díjat Machlik Gergő, Milyó Pál, Petró Zsolt, Pljesovszki Lászlóné (mindannyian Márvány Fotóműhely) kapta kimagasló önkéntes tevékenységéért. Ugyanezt az elismerést érdemelte ki Maczala Lászlóné, aki az Arany János Művelődési Házban a Rímszerda klubot vezeti.

A gálán Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszöntötte a nézőket, díjazottakat. – Nagyon sok közösséggel dolgoztam együtt az elmúlt évtizedekben, és magam is számos civil szerveződésnek voltam a tagja – mondta. – Ezek a csoportok sokat tudnak hozzátenni egy-egy település, intézmény életéhez. Az elmúlt év nagyon nehéz volt, ezért tisztelet illeti azokat, akik összetartották a közösségeiket.

Herczeg Tamás ennek a munkának az elismeréseként hozta létre a Csabagyöngye Kulturális Központ közösségei számára a Köszönet-díjat: – Az elismeréssel szeretném megköszönni azt is, hogy népművelőként évtizedeken keresztül együtt dolgozhattam száznál több közösséggel – fogalmazott. – A korábbi munkahelyemen adhattam át tehát a Köszönet-díjat és képviselői tiszteletdíjamból az azzal járó szerény pénzügyi támogatást a Békéscsabai Bartók Béla Vegyeskarnak és a 30 éves Lencsési Közösségi Ház 25 éves Mohácsy Mátyás Kertbarát Körének.

Az esemény részeként levetítették az intézményben a 2016. december 20-án bemutatott Békéscsaba, a musical című sikerprodukcióról készült felvételt Szente Vajk, Nagy Sándor, Balla Eszter, Szinetár Dóra és Simon Kornél főszereplésével.

A díjjazottakról készült fényképeket " target="_blank">IDE KATTINTVA tekintheti meg.

Előzmény:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-vegyeskarnak-es-a-kertbaratoknak-adott-at-koszonet-dijat-herczeg-tamas-3872470/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában