nosztalgia

2021.04.30. 08:28

Búcsút mondtak a táviratnak Békéscsabán

Nosztalgikus hangulatban vannak a képen szereplő egykori távírászok, hiszen a mai nappal megszűnik a táviratküldés lehetősége hazánkban.

N. Sz.

Egykori távírászok a békéscsabai postán /Fotó: BMH/

Hajdanán nap mint nap sokan adtak fel néhány szavas üzeneteket, és a távírászok szívesen továbbították ezeket a GENTEX (nemzetközi) és a TGX (belföldi) hálózaton keresztül. A fénykép, melyen – balról jobbra haladva – az alsó sorban Pocsai Kálmánné, László Ilona, Pocsai Anna, a hátsó sorban Szabó Imréné, Sipiczki Pál és Kis Tiborné látható, 1991-ben készült a békéscsabai, Szabadság téri távírdai helyiségben.

Egykori távírászok a békéscsabai postán /Fotó: BMH/

Valamennyien megfelelő képzettséggel és szakmai tudással ápolták elődeik munkáját, a posta és az ügyfélkör megelégedésére, helytállva hétvégéken és ünnepnapokon is. Közösségük családias volt, a munka mindig jó hangulatban telt, örömmel emlékeznek a régi időkre.

Létezésének 174 éve alatt a távirat betöltötte történelmi szerepét, egy korszak lezárult: ma a hírek már másként jutnak el a címzettekhez.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában