Koronavírus Békésben

2021.03.26. 10:27

Száznál több új fertőzött Szarvason

A háziorvosok tájékoztatása szerint az elmúlt egy hétben összesen 222 mintavételt kértek Szarvason koronavírus fertőzés gyanúja miatt, melyekből eddig 128 lett pozitív, több eredményre azonban még várnak – adta hírül pénteken Babák Mihály polgármester.

V. E.

Medical healthcare technologist holding COVID-19 swab collection kit, wearing white PPE protective suit mask gloves, test tube for taking OP NP patient specimen sample,PCR DNA testing protocol process

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Cryptographer

A város vezetője hozzátette, jelenleg 18 személy van kórházban a településről és sajnos egy szarvasi elhunyt a fertőzés következtében. A gyermekorvosok 23 mintavételt kértek, azokból eddig 7-nél igazolódott a gyanú, de néhány elvégzésére még várnak.

Babák Mihálytól megtudtuk, az oltások folyamatosak Szarvason, ugyanakkor a háziorvosok nyomatékosan arra kérnek mindenkit, hogy a védőoltás beadására – akár az első, akár a második adagról van szó – mindenképpen vigyék magukkal az emberek a beleegyező nyilatkozatot, mert annak hiányában nem adható be a vakcina. Aki esetleg elveszítette a nyomtatványt, az eléri a polgármesteri hivatal portáján, vagy az internetről is le tudja tölteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában