Koronavírus Békésben

2021.03.05. 15:51

Zavartalan a diákélelmezés Orosházán

Minden iskolás korú gyermek hétfőtől az otthonában, online formában folytathatja a tanulmányait. Az óvodák is bezárnak. Sem az óvodákban, sem az iskolákban nem szerveznek gyermekfelügyeletet – erről is szól a szigorítás. Elvitelre és kiszállításra lesz mód a gyermekek étkeztetésében – jelentette be Maruzsa Zoltán, az Emmi államtitkára. Orosházán a diákélelmezés munkatársai a megoldást kidolgozták.

Cs. I.

Az orosházi diákélelmezés 33 éve látja el a feladatát, fő tevékenységét tekintve a város oktatási intézményeiben tanuló gyermekek étkeztetése. Vezetője, Vincze Tibor a szigorítások részleteinek a megismerése után munkatársaival, a partnereikkel azonnal a jó megoldás kidolgozását körvonalazta.

– A legfontosabb szempont: egyetlen gyermek sem maradhat ellátás nélkül. A normatíva rendelkezésünkre áll, megszervezzük az egyházi és az önkormányzati fenntartású iskolákkal, óvodákkal együttműködve, miként jusson el a megrendelt, napi háromszori ételadag a gyermekekhez. Egyházi iskolák, óvodák esetében az iskolákhoz visszük ki az ételt a létszám ismeretében.

Egyetlen gyermek sem maradhat ellátás nélkül /Archív fotó: BMH/

Az önkormányzati fenntartású óvodák, iskolák felé tettünk ajánlást: nálunk átvehetik, tőlünk elszállíthatják a szülők a megrendeléseiket. További egyeztetést igényel a külterületen élők (Rákóczitelep, Gyökeres) ellátása. A Szőlő városrészben működő Czina iskola és óvoda ellátottjaihoz is kiszállítjuk az ételt, ott az iskolában veheti majd át az ételadagokat, aki megrendeli. Rugalmas megoldásokban gondolkodunk.

A vendégétkeztetés zavartalan – tette hozzá Vincze Tibor. Aki megrendeli az ebédjét, az a járványügyi szabályokat betartva érkezik hozzájuk és viszi el a meleg ételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában