Koronavírus Békésben

2021.03.08. 16:24

Szerdáig válthatják vissza buszbérleteiket az orosházi utasok

Visszaválthatók a márciusi helyi buszbérletek – Orosháza önkormányzata támogatja a Volán javaslatát. A védelmi intézkedések hétfőtől történő, a kormány által bejelentett szigorításával összefüggésben az Innovációs és Technológiai Minisztérium a helyközi (országos, regionális és elővárosi) személyszállítási közszolgáltatások vonatkozásában egységes bérletvisszaváltási gyakorlat alkalmazását rendelte el.

Cs. I.

Budapest, 2019. október 28. A Volánbusz Zrt. által üzemeltetett Kelenföld autóbusz-állomás a fõváros XI. kerületében az Etele téren, amely elõvárosi, valamint regionális járatokat indít és fogad. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Jászai Csaba

Fotó: Jászai Csaba

A rendelkezés értelmében a teljes árú és kedvezményes bérletek visszaváltásakor az utazási igazolvány árát kezelési költség levonása nélkül kell visszafizetni, az alábbi feltételekkel:

március első félhavi bérletek árának 100 %-a visszatérítésre kerül, amennyiben az utas e-mailen, vagy a pénztárban – a fenti okokra hivatkozva – jelzi visszaváltási igényét szerdáig.

Március második félhavi bérletek az üzletszabályzat szerint kerülnek visszaváltásra. Havi bérletek esetén a március havi bérletek árának 100%-a visszatérítésre kerül, amennyiben az utas a fenti módon jelzi visszaváltási igényét szintén szerdáig. A március 1-je és március 8-a közötti érvényességgel kezdődő, illetve a március 8-át megelőzően vásárolt, és március 8-a utáni érvényességgel kezdődő 30 napos bérletek árának 100%-a visszatérítésre kerül, amennyiben az utas jelzi visszaváltási igényét a határidőig.

A március 1-je előtt kezdődő érvényességű és a benyújtás idejében még legalább 15 napig érvényes 30 napos bérlet árának 50%-a visszatérítésre kerül, ha az utas e-mailen, vagy a pénztárban jelzi visszaváltási igényét.

A közlekedési társaság a helyközi közlekedésben a minisztérium által előírt bérletvisszaváltást a városok helyi közlekedésében is azonos feltételekkel alkalmazni javasolja.

Orosháza önkormányzata, mint a helyi közlekedés megrendelője, a város helyi közlekedésére vonatkozóan egyetért a javaslattal, azaz a város helyi közlekedésében a bérletek fenti feltételek mellett történő visszaváltásával és támogatja azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában