Nyuszikavalkád

2021.03.27. 15:29

Szabadtéri tavaszvárással hangolódnak a települések lakói

Itt a tavasz, ám sokak lelkére nyomasztóan hat a járvány. Szükségét érezzük, hogy történjenek velünk csodák, vegyen körbe bennünket a szépség, a megújulás. Mi sem fejezheti ki ezt jobban, mint a természet újjászületésének az időszaka. A településeken jókedvre hangolnak a színes díszítések, a húsvétváró dekorációk is.

Hírlap összeállítás

A kétegyházi szökőkútból ezúttal bájos nyuszifigurák bukkannak fel, akik felderítik az arra járókat

Mezőkovácsházán a város lakói már hetek óta fotózkodnak, hiszen a Hunyadi középiskola kollégiuma előtt felállított derűs húsvéti életképek vidámságot sugároznak. Amióta kikerült a dekoráció, családok, gyerekek néhány önfeledt pillanat erejéig megállnak fényképezkedni. Ahogy teszik ezt egy másik helyszínen, a református templom kertjénél felállított tavasz- és húsvétváró díszeknél és fotófalnál. Megkerestük az ötletgazdát, Zalai Csabát, mesélje el, mi alapján látott munkához.

– A kollégium és a református templom előtt látható húsvéti életkép gondolata már tavaly megfogalmazódott bennem.

Mindkét helyszín a település központjában ­található, ahol a város lakói, gyerekek és szüleik, számtalanszor megfordulnak.

Mezőkovácsházán szintén a tapsifülesek a gyerekek kedvencei

Két kisfiú apukájaként, pedagógusként és helyi önkormányzati képviselőként is szerettem volna meglepni a mezőkovácsháziakat, kollégáimat, diákjaimat a szabadtéri tavaszváró kiállítással. Úgy gondolom, hogy ebben a nehéz helyzetben fontos, hogy ne veszítsük szem elől azokat az értékeket, amelyek egy közösséggé kovácsolnak minket. Keressük a közös élményeket, az összetartozást erősítő értékes pillanatokat, amelyek segítenek túllendülni a mindennapok nehézségein – mesélt motivációjáról.

Ahogy telnek a napok, a kezdeményezésének a híre egyre többekhez eljut.

– Örülök, ha ezzel a mostani akciómmal egy kicsit én is hozzájárultam ahhoz, hogy legyen pár kellemes perce az ide látogatóknak – tette hozzá, majd arról is beszélt, hogy a kivitelezésben segítőkre akadt, akiknek hálával tartozik. A tavaszi életkép húsvétig lesz a két belvárosi helyszínen megtekinthető. Várnak mindenkit egy kis feltöltődésre az érvényes járványügyi szabályok betartása mellett.

Orosházán három megszokott helyszínen, a városháza előtt, az Árpád-kertben és Gyopárosfürdő bejáratánál várják a kisgyermekes családokat húsvéti életképekkel. Nyuszis, színes tojásos dekorációkat helyeztek ki.

Medgyesegyházán a művelődési ház előtti tér is ünnepváró hangulatban pompázik. Helyi vállalkozók, alapítványok közreműködésének hála: vidám dekornyulak, kiscsibék bukkantak elő a fűszálak közül, a virágok mellett sárgarépa kandikál ki a földből, a köztéri padokon tapsifülesek foglaltak helyet. Kraller József polgármester elmondta, a lakosságot az önkormányzat kedvderítő sétára, fotózkodásra, majd a képek feltöltésére, közzétételére invitálja.

A kétegyházi szökőkútból ezúttal bájos nyuszifigurák bukkannak fel, akik felderítik az arra járókat

Kétegyháza játszóterei és buszmegállói is megszépültek, 25 dekornyuszit és számtalan tojást helyeztek ki a helyiek örömére.

Dr. Rákócziné Tripon Emese, a település polgármestere elmondta, a hivatal előtti téren feldíszítették a szökőkutat, így igazi tavaszi színkavalkád várja az arra sétálókat. Hozzáfűzte, idén különleges módon kívánnak áldott húsvétot a helyieknek: a település minden háztartása kap egy ünnepi felirattal hímzett terítőt is az önkormányzat jóvoltából.

Közösségi élmény születhet a főtéren

Battonyán a húsvét előtti hetek is a kényszerű korlátozások között telnek. A körforgalomba korábban kihelyezték a díszeket, a főtéri dekorációkra is mostantól rácsodálkozhatnak az arra sétálók. Eddig csak tojásfája volt a városnak, idén sokkal látványosabb az ünnepvárás. Intéz­mények, civilek fogtak össze az önkormányzattal s varázsoltak húsvéti hangulatot installációkkal, feliratokkal, nyuszikkal, színes tojásokkal. A járványügyi szabályok betartásával születhet közösségi élmény ott is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában