rendelet

2021.03.04. 16:55

Költségvetés: tartalékot is képeztek Csorváson

Megalkotta költségvetési rendeletét az önkormányzat. Elsődleges szempont volt, hogy a kötelezően ellátandó feladatokat meg tudják oldani. A költségvetés bevételeinek, kiadásainak főösszege 798 millió 276 ezer forint.

G. P.

– A rendelet megalkotása előtti hetekben még nem tudtuk biztosan, hogy az iparűzési adót miként érinti a kormányrendelet.

Megnyugodva tapasztaltuk, hogy 2021 júniusában és októberében a kieső iparűzési adót pályázat útján megkaphatják az önkormányzatok. A rendeletet olyan feltételekkel fogadtuk el, hogy a másodlagos feladatok, így például a kamatmentes lakásvásárlási kölcsön igénybevétele, és a civil szervezetek támogatása csak akkor lehetséges, ha a kieső forintok megérkeznek – jegyezte meg Baráth Lajos polgármester.

Hozzátette, némi tartalékot is képeztek, hiszen a különböző pályázatokon újfent szeretnének sikeresen szerepelni, melyekhez szükséges önerőt tartalékolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában