Koronavírus Békésben

2021.03.10. 17:23

AstraZeneca-vakcina-szállítmány érkezett a gyulai háziorvosokhoz

A Gyulai Járás tizenhét háziorvosi praxisa számára adott át összesen ötvenöt ampulla, vagyis 550 ember oltására alkalmas AstraZeneca vakcinát szerdán dr. Gulyás Imre. A Békés Megyei Kormányhivatal Gyulai Járási Hivatalának hivatalvezetője dr. Garay Erzsébet, fürdővárosi háziorvosnak öt ampulla vakcinát vitt el a rendelőjébe, ami 50 ember oltására elengedő. Közülük tízen már a második, ismétlő oltást kapják majd.

P. G.

Forrás: Lehoczky Péter

Fotó: LP6DMK2

Dr. Garay Erzsébet hírportálunknak elmondta, eddig összesen több mint kétszáz embert oltott be, a legtöbben, 124-en a kínai Sinopharm vakcinát kapták meg.

– A tapasztalataim kifejezetten jók, a praxisomban bármennyi embert be tudnék oltani

– fogalmazott.

A szakember kiemelte, a személyes véleménye szerint valamilyen módon mindenki találkozni fog a koronavírussal.

– Vagy olyan módon, hogy akár tünetekkel, akár tünetmentesen átesik rajta. Vagy olyan módon, hogy megkapja a védőoltást

– tette hozzá dr. Garay Erzsébet.

Dr. Gulyás Imre hivatalvezető adta át az ampullákat dr. Garay Erzsébet háziorvosnak /Fotó: Lehoczky Péter/

A háziorvos szólt arról, hogy az AstraZeneca esetében immáron tizenkét hétre adják a második, ismétlő oltást, mert az újabb vizsgálatok szerint így hatásosabb. A tapasztalatok alapján abban is változás lépett életbe, hogy ezt az oltást már 18 év felett, életkori határok nélkül, vagyis a 60 éven felülieknek is beadhatják.

A dr. Gulyás Imre által átadott vakcinákból is jellemzően hatvan év felettieket olt majd be dr. Garay Erzsébet. A szakember csütörtökön harminc, pénteken húsz, a praxisához tartozó embernek adja be az oltást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában