Koronavírus Békésben

2021.02.23. 16:31

Védőoltások beszerzéséről kérdezett dr. Kovács József

„Hogy halad a védőoltások beszerzése?” címmel interpellált hétfőn a Parlamentben dr. Kovács József országgyűlési képviselő. Mint elmondta, a járvány egész Európában felszálló ágban van.

P. G.

– A járványadatok Magyarországon is növekedést mutatnak, ezért minden oltóanyagra szükségünk van. Csak a védőoltás mentheti meg az életeket és a munkahelyeket – fogalmazott.

Menczer Tamás külügyi államtitkár elmondta: a kínai Sinopharm állami vállalattal 5 millió adag oltásra kötöttek megállapodást, ami februárban, márciusban, áprilisban és májusban érkezik Magyarországra.

Dr. Kovács József /Fotó: Lehoczky Péter/

Az első szállítmány, 550 ezer adag már megérkezett, az NNK pedig a vakcinát és dokumentációját is megfelelőnek találta, így ezen a héten megkezdődhet az oltás ezzel a vakcinával is.

Az orosz vakcinából 2 millió adagra kötöttek szerződést, ebből 50 ezer adag már megérkezett, hétfő este újabb 100 ezer adag jött, de még további jelentős mennyiségeket várnak. Május végéig, nyár elejéig 3,5 millió emberrel többet tudnak beoltani, mint egy hasonló méretű uniós ország. Dr. Kovács József megköszönte az oltások szakszerű és zökkenőmentes lebonyolítását az oltópontoknak és a kormányhivataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában