Galériával

2021.02.22. 17:14

Városi parasportnapot rendeztek Gyulán

Több programot is szerveztek a Magyar Parasport Napja alkalmából ezekben a napokban Gyulán. Hétfőn a Prohászka Zsolt tornacsarnok adott otthont a természetesen az egészségügyi előírásoknak megfelelően megtartott városi programnak.

P. G.

20210222 Gyula Parasportnap a Gyulai sportcsarnokba Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Prohászkáné Nemes Szilvia, a Gyulasport Nonprofit Kft. sportszervező-menedzsere elmondta, Gyula oktatási intézményei idén ismét bekapcsolódtak az országos rendezvénysorozatba. Egyebek mellett az Implom József Általános Iskolában, az 5. számú általános iskolában, a Karácsonyi János Általános Iskolában és az Esély Pedagógiai Központ gyulai tagintézményében is érzékenyítő napokat szerveztek.

Számos érdekes program várta a fiatalokat /Fotó: Imre György/

A beszélgetések célja az volt, hogy a gyerekek belelássanak a parasportolók életébe, felelevenítsék élményeiket – akár a tévé sportközvetítéseit, akár a közös programokat. A gyerekek a testnevelés órákon emellett olyan játékokat próbálhattak ki, amelyek paralimpiákon is szerepelnek. Boccia, csörgőlabda, ülő röplapba, speciális dzsúdó egyaránt helyet kapott a programban, de a diákok jelbeszédet is tanultak. Emellett múlt csütörtökön online darts versenyt rendeztek.

Az elmúlt években a megmérettetést az Esély Pedagógiai Központ gyulai tagintézményében szervezték meg, de erre most az egészségügyi előírásoknak megfelelően nem nyílt lehetőség. Így minden résztvevő intézmény a saját berkein belül hívta életre a versengést, és online formában tartották a kapcsolatot. Az érmeket és az okleveleket pedig másnap Prohászkáné Nemes Szilvia vitte el az iskolákba.

A többnapos sorozat megkoronázásaként hétfőn délelőtt a Prohászka Zsolt tornacsarnokba érkezett az Esély Pedagógiai Központ gyulai tagintézményének harminchat fiatalja, akik itt is az egészségügyi előírások betartása mellett érezhették jól magukat. A véletlenszerűen, kártyahúzás alapján csapatokba sorolt fiatalok egyebek mellett csörgőlabdás forgójátékban, exatlon pályán bekötött szemmel, társuk segítségével, illetve bocciában, ülőröplabdában és egyéb érzékenyítő játékokban jeleskedtek a kiváló hangulatú rendezvényen. A szervezésben szintén kulcsszerepet vállat Szelezsánné Poptyilikán Anikó, az Esély Pedagógiai Központ gyulai tagintézmény igazgatóhelyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában