Nyereményeső a napilappal

2021.02.09. 17:27

Mezőberényi Hírlap-olvasó vihette haza az egymilliót

Átvették nyereményeiket a minap a Békés Megyei Hírlap szerkesztőségében a lapcsoport Mozaik­kereső játékának győztesei. A mezőberényi Dombi Mihályné egymillió forint értékű Edenred-kártyával, a békéscsabai Belkó Jánosné egy ledtévével, a nagyszénási Gazsó Istvánné egy laptoppal, a békésszentandrási Turna Lajos egy állóporszívóval, a kétegyházi Gálea Jánosné pedig egy tablettel lett gazdagabb.

L. B.

20210209 Békéscsaba Hűséges olvasók nyertek 1 millió forintot a képen Dombi Mihály és felesége és Pocsaji Richárd főszerkesztő fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

A Mozaikkereső játék során a Békés Megyei Hírlap előfizetői több mint háromezer szelvényt küldtek be, közülük ötre kacsintott Fortuna.

A nyereményeket Pocsaji Richárd, a lap főszerkesztője adta át hétfőn és kedden a szerkesztőségben. Azok, akiknek most kedvezett a szerencse, immár több évtizede előfizetők, a hűségük tehát kamatozott.

Az újságolvasás egybeforrt a reggeli kávézással

Nagy meglepetés volt a mezőberényi Dombi Mihály és felesége, Dombi Mihályné számára, hogy ők nyerték az egymillió forint értékű Edenred-kártyát. Ugyanis sosem gazdagodtak még ilyen volumenű nyereménnyel, legfeljebb tombolasorsoláskor kedvezett nekik a szerencse. Nyaralásra, utazgatásra, néhány műszaki cikk vásárlására, a családnak ajándékok beszerzésére költenék az összeget, illetve, ha van rá lehetőség, akkor jótékonykodnának is belőle.

Dombi Mihálynénak és férjének Pocsaji Richárd adta át az egymillió forintos díjat /Fotó: Bencsik Ádám/

– Az újságolvasás egybeforrt a reggeli kávézással – folytatták, hozzátéve, a lap elejétől a végéig mindent elolvasnak, úgy érzik, megfelelő tájékoztatást kapnak Békés megye, az ország és a világ eseményeiről. Nagyjából 35–40 éve előfizetők. Dombi Mihályt főleg a sport, valamint a helyi, megyei történések érdeklik, nyomon követi, hogy az egyes településeken milyen fejlesztéseket valósítanak meg, és nemcsak Mezőberényre, hanem a kis falvakra is figyel. Felesége, Dombi Mihályné kedveli a recepteket, a rejtvényeket, a háztartással kapcsolatos írásokat.

Szereti a recepteket, ami tetszik, el is készíti

A békéscsabai Belkó Jánosné egy 138 centiméteres ledtévének örülhetett. Mint mondta, 1982 óta, tehát immár közel 40 éve előfizető. Bár eddig semmit sem nyert az újsággal, Fortuna kegyeltjének mondható, hiszen betétkönyvvel nyertek már gépkocsit. Biztos, hogy ő használja majd a készüléket, most azon gondolkozik, hogy melyik szobában helyezze üzembe. Egy sorozatot néz rendszeresen a tévén, valamint a filmeket szereti.

– Mindent elolvasok az újságban, minden érdekel, nem csak a békéscsabai történések – folytatta Belkó Jánosné, hozzáfűzve, szereti a keresztrejtvényeket is, valamint a mellékleteket. Örül a recepteknek is, ha talál valami szimpatikus ételt, akkor azt el is készíti, szeret sütni, főzni. Férje rendszeresen hátulról kezdte olvasni a lapot, ő viszont sorban halad, az elejétől a végéig.

Harminc-negyven éve járatja a Hírlapot

A nagyszénási Gazsó Istvánné egy laptopot vehetett át. Elmondta, még soha nem nyert, ezért most alig hitt a szemének, amikor meglátta a nevét az újságban, és hogy egy laptoppal lett gazdagabb. Szeretné megtanulni a számítógép használatát, ebben segítségére lesznek a gyerekek, az unokák. Beköttetné az internetet, és akkor még több információhoz, hírhez juthatna hozzá, a közösségi portálok rejtelmeiben is elmerülhetne.

A nagyszénási Gazsó Istvánné még életében nem nyert semmit, a lap játékán egy laptoppal gazdagodott /Fotók: Imre György/

Viccesen úgy fogalmazott, immár a történelem része, mióta előfizető, 30–40 éve járatja rendszeresen az újságot. Mindent elolvas, szereti a helyi híreket, a jegyzeteket, a horoszkópot, a recepteket, a nyugdíjasoknak és nyugdíjasokról szóló cikkeket, azt, ha sikerekről számolnak be. Ugyan vannak, akik a sport miatt hátulról kezdik az újságot, ő az elején.

Egy kívánság teljesült az állóporszívó révén

A békésszentandrási Tur­na Lajos egy állóporszívót nyert. Felesége, Turna Lajosné elárulta, már vagy két éve mondogatja, hogy szeretne egy ilyen készüléket, mivel a korábbi morzsaporszívó felmondta a szolgálatot, így most a Mozaikkereső játék révén teljesült a kívánsága. A család több mint tíz, de inkább tizenöt éve fizeti elő a Békés Megyei Hírlapot.

A békésszentandrási Turna Lajos és felesége nagyon örült az állóporszívónak. A hasznos háztartási eszközre már két éve vágyott a ház asszonya

Turna Lajos elmondta, postai kézbesítőként dolgozott, tudja, mit jelent az újság kihordása, ezért nagyon elégedett, hogy nemcsak pontosan, időben viszik nekik a lapot reggelente, hanem arra is figyelnek, hogy a szakadó esőben se ázzon meg az újság.

A család szereti a helyi és Szarvas környéki híreket, a rejtvényeket is mindig kitöltik, illetve a mellékleteknek szintén örülnek. Turna Lajos az aktuális kerti munkákról olvasna szívesen többet, felesége pedig a lakberendezéssel, egészséggel kapcsolatos írásokat kedveli. Ha olyan cikket találnak, amiről azt gondolják, később is hasznos vagy különleges emlék lehet, kivágják.

Örül, hogy megbecsülik a hűséget

A kétegyházi Gálea Jánosné egy tablettel lett gazdagabb. Amint meglátta az erről szóló hírt az újságban, egyből végigtelefonálta a családot, később a faluban is gratuláltak a nyereményéhez. Fontos szerinte, hogy ezzel a játékkal megbecsülik a régi előfizetőket, ő már vagy 30 éve járatja rendszeresen a lapot. Korábban kapott egy tabletet, amin játszani szokott, de szerinte a mostani készülék nagyobb annál, így vélhetően ő fogja használni, bár az is lehet, hogy az unokáknál köt ki.

A kétegyházi Gálea Jánosné egy tablettel indulhatott haza

Addig nem kezdődik el a nap, amíg végig nem nézem az újságot – folytatta, hozzátéve, a reggeli kapucsínó elkortyolgatása mellett szokta lapozgatni. Mindent elolvas, leginkább a kétegyházi híreket szereti, de minden érdekli, ami Békés megyében történik, az anyakönyvi hírekre is kíváncsi. Büszkén mondta, zöldségesként dolgozó fia és kitűnően tanuló unokái ugyancsak szerepeltek már az újságban. A számára fontos cikkeket mindig kivágja és megőrzi.

A békéscsabai Belkó Jánosnénak Pocsaji Richárd főszerkesztő adta át a 138 centiméteres ledtévét

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/indul-a-bekes-megyei-hirlap-idei-legnagyobb-nyeremenyjateka-3519208/

Nincs még előfizetése? Csak kattintson ide és mi biztosítjuk Önnek a legfrissebb megyei híreket hétfőtől szombatig!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában