Csabagyöngye Kulturális Központ

2021.02.12. 17:03

Játékos videósorozattal inspirálják követőiket

A napokban indult el a Csabagyöngye Kulturális Központ új videósorozata. A játékos kezdeményezésben bárki részt vehet, a vállalkozó szelleműeknek négy könnyen beszerezhető, akár otthonunkban is megtalálható tárgyból kell létrehozni egy újat. A Mákságok Anitával azonban nem csupán egy zárt csoportnak szól, ugyanis mint megtudtuk, a sorozat egy városszintű megmozdulást kíván elindítani.

N. T.

Kerepeczki Nóra, a projekt felelőse hírportálunknak elárulta, hogy a videósorozat nagy sikernek örvend és a lehető legszélesebb körben szeretnék népszerűsíteni.

– A játékot célirányosan elküldtük a helyi iskoláknak, valamint tanítónőknek, akiktől nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk. Azt próbáljuk vele elérni, hogy a gyerekek az iskolában és otthon is, akár családi programként is végezhessék a feladatokat

– ecsetelte.

Kerepeczki Nóra az ötlet hátteréről azt is elmondta, hogy a cél egy olyan műsor megvalósítása volt, ami ötvözi a játékosságot a kreativitással, a fejlődéssel, illetve aktivitásra serkenti az embereket.

– Azt szeretnénk, hogy a követők ne csak egy online műsort nézzenek meg, hanem valami olyat, amiben van egy kis izgalom, egy kis rejtély, úgy, hogy központi szerepet kap benne az alkotás is

– magyarázta.

A videósorozat főszereplőjét, Mák Anitát műhelyében találtuk, ahol éppen újrahasznosított anyagokból készített egy kedves kis kosarat. Az üdítő kisugárzású, folyamatosan mosolygó Anita örömmel beszélt arról, hogy miként tört felszínre a kreatív énje.

Anita folyamatosan ötletel, minden nap kikerül valami hasznos, vagy kedves tárgy a kezei közül /A szerző felvétele/

– Nagymamám a köttötárugyárban dolgozott annak idején, nagyon kreatív nő volt. Amikor kislánykoromban babáztam, ő segített ruhákat kötni, illetve varrni. Ezután a dolog már csak rajtam múlt, fejlesztettem magam, mivel mindig érdekelt valami új. Mára már nagyon szeretem csinálni, mivel egy adrenalinlöketet ad az, hogy folyamatosan sikerélményem van, ezért is ajánlom másoknak is.

Anitától azt is megtudtuk, hogy az elkészült alkotásokat elajándékozza szerettei, barátai körében.

– Az én örömöm megvolt azzal, hogy megalkottam, így viszont másnak is boldogságot okozhatok

– foglalta össze. A játékról elmondta, hogy csak egy kis türelem kell hozzá, és azt tanácsolta, hogy figyeljünk arra, hogy mit dobunk ki, mivel szinte bármit újra tudunk hasznosítani.

Az intézmény alkalmazkodik a járványhelyzethez, de komolyan terveznek

Varga Nellitől, a Csabagyöngye kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, hogy az intézményben jelenleg a közösségi kezdeményezések, az online rendezvények, illetve a sorozatjellegű tartalmak megvalósításán dolgoznak jellemzően.

– Nagy erőbedobással készülnek farsangi tartalmaink, jelmezversennyel, gasztrovideókkal és egy Valentin-napi, interaktív fotóponttal szeretnénk kedveskedni követőinknek.

A kommunikációs vezető elárulta, hogy március közepén a nagy hagyományú Tavaszi Fesztivált is megrendezik – a járványhelyzet körülményeinek megfelelő módon. A programsor komoly- és könnyűzenei koncertekkel, kiállításokkal, színes előadásokkal megtarkítva áll össze, melyben elsősorban békéscsabai, vagy megyei előadóművészek jutnak szerephez.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/51-hobbi-azoknak-akik-unjak-a-bezartsagot-3656002/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában