Koronavírus Békésben

2021.02.17. 17:35

Igent mond a vakcinára a nagybánhegyesi orgonaépítő

Sipos István éppen a békéscsabai katolikus templomban dolgozott, mikor feltettük neki a kérdést: beadatja a védőoltást. Egyértelmű: igen – válaszolta. Az oltás után külföldi munkák várják majd az orgonaépítőt.

Cs. I.

20210215 Békéscsaba Sipos István orgonajavító a Békéscsabai Belvárosi Katolikus templomban. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

– Most is egy orgona felújításán dolgozom – nyilatkozta hírportálunknak. – Én a munkám miatt sokat utazok, azaz utaznék. A korlátozások hónapjaiban számos lehetőségről lemaradtam, így tehát fontos, hogy az eddig megszokott életmódomat folytathassam. A másik motivációm, hogy a védőoltással okmányt, úgynevezett útlevelet kapok, újra repülőre is ülhetek – érvelt támogató döntése mellett, majd sorolta, milyen megbízásait, megkereséseit kellett fájó szívvel lemondania.

Sipos István már nagyon szeretne utazni /Fotó: Imre György/

– Varnus Xavér Kanadában új-skóciai birtokára költözött az ősszel. A keleti parton áll az ingatlana, ami egybe van építve egy templommal. Egy orgonát akart oda beépíteni. Erre a munkára engem kért meg. Barátságunk, munkakapcsolatunk sok évtizedes.

Komoly szakmai kihívásként éltem meg tavaly nyáron a megkeresést, no és az utazást, ami szerintem fantasztikus élményt kínált volna... mindez csak feltételes mód. Kanadába tavaszig nem lehet beutazni – mesélte Sipos István.

A mestert Besztercére is invitálták. A hazatérés utáni karantén miatt nem vállalta el a határátlépést, hiszen itthon is határidős munka várta.

– Életfilozófiám: a megkereséseket teljesítem. Ezt most a járvány felülírja, de én bízom a vakcinákban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában