beruházás

2021.02.02. 14:16

Elrajtolt a sarkadi tanuszoda építése

Elkezdődött Sarkadon a tanuszoda építése – mondta dr. Mokán István polgármester, aki a minap járta be az Anti úti helyszínt Sárosi Mátyás önkormányzati képviselővel és Csepreghy Mátyás városmenedzserrel.

L. B.

Emlékeztetett, az önkormányzat 2017-ben adta át a beruházáshoz szükséges 4670 négyzetméteres telket ingyenesen a magyar állam tulajdonába. Ezt követően kezdődtek a tervezési és engedélyezési folyamatok, lezajlott a közbeszerzési eljárás, a kormány pedig biztosította a szükséges 1 milliárd 40 millió forintot.

Sárosi Mátyás, dr. Mokán István és Csepreghy Mátyás az Anti úti beruházás helyszínén /Fotó: Sarkad város/Fazekas László/

Sorolta, egy 1300 négyzetméteres épület kap helyet a területen. Az év minden időszakában használható tanuszoda egy aulát, a női és férfi szociális blokkot, valamint egy 10x6x0,8 méteres tanmedencét és egy 25x15x1,9 méteres úszómedencét foglal magában a szükséges gépészettel együtt. Az épület körül igényes zöldfelületet és parkolókat alakítanak ki.

A városvezető elmondta, várhatóan 2022 tavaszán, nyarán adhatják át az évek óta várt létesítményt, amely nemcsak az úszásoktatás és sportolás lehetőségét teremti meg Sarkadon, hanem kilenc ember számára állandó munkahelyet is teremt majd – összességében pedig egy újabb ékszeres dobozzal lesz gazdagabb a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában