Koronavírus Békésben

2021.02.16. 13:36

Elhúzták a gádorosi idősek nótáját

Meglepte a Gádorosi Gondozási Központ Idősek Otthona lakóit Molnárné Szabó Ágnes intézményvezető-helyettes. Zenekart hívott. Az időjárás is kegyeibe fogadta a kezdeményezést.

Cs. I.

Molnárné Szabó Ágnes a helyi Pajta Színház társulatának a tagja, tudja, milyen érzés színpadon egy jó csapattal mosolyt csalni a közönség arcára. A szociális ágazatban sok éve dolgozóként pedig nap mint nap megtapasztalja, erre most fokozottan szükség van.

A zenekar az idősek otthona udvarán készségesen elhúzta a nótáját annak, aki kérte

– Már egy éve nem látogathatják őket, csak ablakon keresztül látják egymást az idős lakóink és a hozzátartozók. Bent, az intézményünkben is fogytán a téma, lassan nincs miről beszélgetniük. Érezzük, hogy mindenkit megtör ez a helyzet. Arra gondoltam, juttassuk őket és magunkat is valami élményhez, amely majd napokig beszédtéma lehet közöttünk és megérinti a lelkünket, mindannyiunkét, dolgozókét és lakókét egyaránt. A színházi világban gondolkodtam, azután rájöttem, egyszerű a megoldás: helyben, egy zenekart felkérek, segítsen vidám hangulatot varázsolni az udvarunkra. Laszli Attila és zenekara eljött hozzánk – sorolta.

A lakók beöltözve, plédekkel betakarva, szájmaszkokkal az udvaron várták az előadást. Az idősek klubjának a tagjai pedig bentről, a higiénés szabályokat betartva, az ablakon keresztül figyelték, mire készül a zenekar. Mindenkinek meglepetés volt a vidám, zenés műsor. Fantasztikus délutánt varázsoltak az udvari koncertjükkel.

A nótacsokor és a kívánságműsor keretében számos dalt meghallgathattak a lakók, akik olykor a zenészekkel együtt énekeltek, s önfeledten tapsoltak közben.

Krivikné Zahorecz Anita intézményvezető hírportálunknak elmondta, minden óvintézkedést betartva a kezdeményezéssel célt értek: napok óta ez a beszédtéma az otthonban. Harminchárom lakójuknak és az ellátásukban részt vevőknek igazi feltöltődést hozott a zenés program.

Gádorosiként bízik a folytatásban

Laszli Attila a megkeresés után stílusosan fogalmazva összetrombitálta csapatát. Heten döntöttek úgy, Gádoroson meglepik az időseket.

– Ebben a visszafogott időszakban nekünk is jólesett, hogy végre közönség előtt tudtunk zenélni és minden nótával örömöt szereztünk a hallgatóságunknak. Külön boldogság, hogy gádorosiként mindezt hazatérőként tehettem zenész társaimmal együtt. Felemelő volt azt is megtapasztalnom, hogy a hívó szóra csatlakoztak a barátaim e nemes kezdeményezéshez. Remélem, lesz folytatás, én partner leszek ebben – nyilatkozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában