Távozásra szólították fel

2021.01.29. 14:42

Zsidózott a békési ellenzéki képviselő

A Facebookon közzétett véleményében zsidózott a Mi Hazánk Mozgalom békési képviselője, Földesi Mihály. A békési polgári jobboldal elhatárolódik az antiszemitizmustól és lemondásra szólították fel.

beol.hu

„Nemet mondunk a faji alapú uszításra Békésen!” címmel adott ki közleményt a Fidesz-KDNP békési képviselőcsoportja és helyi szervezete, a Fidelitas helyi szervezete, a Békési Kisgazdakör, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, valamint a Jobboldali Összefogás Békésért Polgári Kör pénteken délután.

Földesi Mihály eredeti bejegyzése, amit később módosított /Nagyításért kattintson a képre/

Mint hangsúlyozták, a békési polgári jobboldal és a városi civil szervezetek megdöbbenve értesültek arról, hogy a békési képviselő-testület egyik tagja, Földesi Mihály, aki megyei képviselő is, a holokauszt nemzetközi emléknapja előtt zsidóellenes tartalmú nyilvános bejegyzést tett közé. Földesi Mihály az említett posztban városi intézményvezetők kinevezését bírálta. Írásában ugyanakkor olyan kifejezéseket használt mind Zsidesz és Judapest.

„Nem tudjuk elfogadni azt, hogy miközben 194 békésit hurcoltak el 1944 nyarán Auschwitz-Birkenau haláltáborába, egy békési képviselő politikai fegyvertárát az antiszemitizmus mérgező nyilaival töltse meg és zsidóellenes megjegyzéseket tegyen bárkire vagy bármelyik pártra” fogalmaztak a Fidesz-KDNP és a többi szervezet képviselői a közleményben. „A 20. század megtanított arra, hogy hova vezet a rasszizmus és a gyűlöletkeltés, ennek 600 ezer magyar honfitársunk itta meg a levét. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel együtt mi is nulla toleranciát hirdetünk az antiszemitizmus, valamint a fajgyűlölet, faji alapú gyűlöletkeltés minden megnyilvánulásával szemben. A Jobbiktól és a belőle kisarjadt Mi Hazánktól már megtapasztaltuk azt, hogy miként állnak ehhez a kérdéshez. Mi ebből nem kérünk. A mi szűkebb hazánk, Békés maradjon mentes ettől. Felszólítjuk azokat a politikusokat, akik a más népcsoportok elleni gyűlöletkeltésből, faji alapú diszkriminációból kívánnak politikai tőkét kovácsolni, távozzanak a helyi közéletből.”

A közleményben felszólították Földesi Mihályt, adja vissza mandátumát.

„Reménység szerint képviselő úr azóta már törölte a bejegyzését, ami azonban nem mentesíti tettei következményeitől. A város világháborús áldozatainak névsorában zsidók és nem zsidók békében megférnek egymás mellett, hisz együtt voltak a vészkorszak elszenvedői. Senkinek nincs joga ahhoz, hogy ezt a békét megbontsa!” – hangsúlyozták.

FRISSÍTVE:

Földesi Mihály az esti órákban módosította a bejegyzését, kivette a kifogásolt kifejezéseket. Hírportálunk megkeresésére elhatárolódott a békési polgári jobboldal közleményében foglaltaktól. Álláspontja szerint nem zsidózott, de – tette hozzá – egy posztból mindenki azt ért, amit akar. Ő úgy látja, hogy az átláthatóságot kérte számon. Mint mondta, egy hozzászóló véleménye döbbentette rá, hogy nem mindenki azt értette, amit ki akart fejezni, ezért javított később a poszton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában