kitüntetés

2021.01.21. 18:25

Odaadó munkájukkal teszik jobbá a szabadkígyósiak életét

Átadták a „Szabadkígyós Községért” kitüntető díjakat csütörtökön, a polgármesteri hivatal dísztermében. A képviselő-testület a díjjal járó Szabadkígyósért Emlékplakettet, – amely Szőke Sándor szobrászművész munkája – ezúttal Páger Józsefnének és Ekker Attilának ítélte oda.

V. N.

20210121 Szabadkígyós Páger Józsefné és Ekker Attila munkáját díjazták a képen Páger Józsefné, Ekker Attila, Herczeg Tamás képviselő, Balogh József polgármester fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő az eseményen úgy fogalmazott, ahhoz, hogy egy település fejlődni tudjon, és az emberek jól érezzék magukat, kellenek azok a közösségek, emberek, akik komoly szerepet vállalnak az ott lakók életének szebbé-, jobbá tételében.

Mint megtudtuk, Páger Józsefné 33 éven át segítette dajkaként a Szabadkígyósi Óvoda munkáját. Vigyázta, óvta, szerette az ott cseperedő gyermekeket és nyugdíjazása óta is keresi, hogyan lehet segítségére az embereknek.

– Már 8 éve annak, hogy a katolikus templomunk gondnokaként végzi a rá háruló feladatokat. Jegyzi a keresztelésre jelentkezőket, nyitja, zárja, óvja templomunkat. Mindezt önzetlenül, a hitéért végzi. Hálásak vagyunk az elkötelezettségedért, a kedvességedért, ami belőled sugárzik – emelte ki beszédében Balogh József polgármester.

Balogh József, Páger Józsefné, Ekker Attila és Herczeg Tamás /Fotó: Bencsik Ádám/

A másik díjazott idén Ekker Attila lett, akinek nagyon sokat köszönhet a Szabadkígyósi Szabadidő Sportklub. Mint elhangzott, a kitüntetettet gyerekkora óta hajtja a sport, a labdarúgás szeretete. Játékosként és edzőként is sokszor megmutatta már tehetségét. Megszámlálhatatlan alkalommal tett a helyi sportklubbért, a közösség kialakításáért, például önzetlenül segédkezett és szerepet vállalt a sportklub öltözőjének felépítésében, a pálya szebbé tételében. A kétezres években a serdülő- és ifjúsági csapataival legendás győzelmeket arattak. Emellett, felnőtt edzőként is aktívan részt vett a klub életében.

– Tíz évvel ezelőtt aranyszínnel került a klub krónikás könyvébe: A felnőtt csapat Ekker Attila játékos-edző nagyszerű szakmai munkájának és lelkesedésének köszönhetően nagy fölénnyel megnyerte a Békés Megyei I. osztályt. 2014-ben pedig sikerült megismételniük a bravúros győzelmet. Úgy gondolom eredményei méltóvá teszik arra, hogy Szabadkígyós büszke legyen fiára, és megkapja a Szabadkígyós Emlékplakett címet – hangsúlyozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában