rekonstrukció

2021.01.09. 09:52

Megmentik a volt imaházat Köröstarcsán

Megkezdődött az egykori köröstarcsai református imaház belső rekonstrukciója – tájékoztatta hírportálunkat Lipcsei Zoltán.

P. G.

Lipcsei Zoltán elmondta, egy folyamat elején vannak /Fotó: BMH/

A polgármester elmondta, a patinás épületet korábban le akarták bontani, az önkormányzat azonban fontosnak tartotta, hogy megmentsék, ezért is vásárolták meg az ingatlant.

Lipcsei Zoltán elmondta, egy folyamat elején vannak /Fotó: BMH/

– Jelenleg egy folyamat elején vagyunk. A volt imaházban egy kiállítótermet hozunk létre, amelyben községünk históriáját is szeretnénk bemutatni – fogalmazott Lipcsei Zoltán. Mint elmondta, a Leader pályázaton elnyert támogatás segítségével valósítják meg az érintett belső rész helyretételét, de a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében is pályáztak. Ha sikerrel járnak, akkor 25 millió forintból cserélnék a nyílászárókat, szigetelnének és egyéb felújításokat hajtanának végre, aminek eredményeként egy kézműves központ is létrejönne.

– Településünket az első írásos források 800 évvel ezelőtt említették először. Végh Judit önkormányzati képviselő ötletére elkészül a Köröstarcsa történetét feldolgozó monográfia és ugyanebben a pályázatban a kiállítóterem is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában