afrikai telelés

2021.01.28. 15:21

Megérkezett Elekre az első gólya

Minden valószínűség szerint ez a madár érkezett haza elsőként az afrikai teleléséből, sok érdekes témát adva ezzel a helyi lakosoknak.

V. N.

Január 18-án az esti órákban pillantották meg az elekiek először a hosszú út után fészkébe érkező, megfáradt fehér gólyát.

– Az első bejelentés után felvettük a kapcsolatot az illetékes Szentesi Madár Kórház dolgozójával, aki arról tájékoztatott, hogy amennyiben a madár folyamatosan a fészekben tartózkodik, abban az esetben etetésre és itatásra szorul. Ha repképes és nem látjuk a madarat, akkor napközben élelmet keres a réteken, mezőkön, szántóföldeken és a tavak környékén. A munkatársaimmal együtt mi is folyamatosan figyeljük a gólya mozgását, amennyiben etetése szükségessé válik, számára a megfelelő táplálék rendelkezésünkre áll – számolt be az esetről Mokán László, a város kertésze.

Hozzátette, mennyiben bárki sérült, beteg madarat lát, azonnal értesítse a Városüzemeltetés munkatársait, vagy hívják az alábbi telefonszámot: Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomása: +36 30 633 2900

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában