Frissítve - galériákkal

2021.01.11. 07:27

Fehérbe borult Békés megye

Megérkezett a sokak által várva várt hó a megyébe is. Önnek is van havas képe? Küldje el nekünk a [email protected] e-mail címre vagy facebook üzenetben! Cikkünket folyamatosan frissítjük.

Nagy Szilvia

 

 

Fordulat állt be időjárásunkban, az elmúlt hetekben megszokottá vált enyhe, gyakran felhős, párás időjárás után most a lehűléshez, a változékony időhöz és a havazáshoz kell alkalmazkodnunk. Megyénkben hétfő reggelre néhány centi friss hó esett, az utak takarítása megkezdődött.

Csóti János elmondta, Békéscsabán hétfőn reggel 9 órai kezdéssel kaptak engedélyt a munkálatok indítására. A TAPPE Kft. részlegvezetője hozzátette, a megyeszékhely közigazgatási területén 5 sószóró és hódúró nagygéppel, 6 kistraktorral, két teherautóval és több rakodógéppel végzik az utak tisztítását.

– Összesen csaknem 30-an álltak szolgálatba, beleértve a kézi úttisztítókat is – tette hozzá Csóti János. Kiemelte, a hatályban lévő kontraktus szabályai szerint járnak el, valamennyi békéscsabai útszakaszt mentesíteni igyekeznek, a standard protokollnak megfelelően 6 órás időintervallumban. A részlegvezető hozzáfűzte, ha bármilyen műszaki hiba adódna, vagy az időjárás körülményei indokolnák, akkor természetesen ez az idő meghosszabbodna. Kérdésünkre, mivel síkosság-mentesítenek, elárulta, 15 tonna sóval és ugyanennyi homokkal dolgoznak, sőt a fás szárú növények védelme érdekében már bevetnek környezetbarát, kalcium-kloridos csúszásgátló oldatot is.

 

Sarkadon is leesett a hó /Fotó: Stégermájer Ádám/
Békéscsaba, Jamina /Fotó: Maján János/
Geszt /Fotó: Göndör Eliza/
Nagyszénás /Fotó: Dani Zoltánné/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában