rendőrségi sorozat III. rész

2021.01.05. 11:18

Kislányt húzott ki a vízből, legyengült hattyúra vigyázott

Különleges esetei, figyelemre méltó szakmán belüli sikerei is voltak megyénk rendőreinek 2020-ban, ismét legyőzhetetlennek bizonyultak. Mindezen eredmények, történések összegyűjtésében dr. Szombati Andrea őrnagy, a megyei főkapitányság sajtószóvivője, dr. Feuerwerker Béla alezredes és Lipták András hadnagy, a főkapitányság sajtóreferensei segítettek.

Nyemcsok László

Békés megye Zsinórban negyedik alkalommal nyerték meg 2020-ban rendőreink a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegységek országos versenyét.

– Az augusztusban Jász-Nagykun-Szolnok megyében megtartott szakmai eseményen 15 megye csapata vett részt – mesélte Szombati Andrea. – A versenyzőknek a 24 órás megmérettetés során kilenc állomáson kellett helytállniuk. A magas színvonalon megrendezett verseny a rendőrök fizikai állóképességét, erőnlétét és elméleti tudását is igénybe vette. A Névery Gyula, Körömi Ferenc, Baukó Balázs törzsőrmesterek, Lukoviczki Szilárd főtörzsőrmester, Vidovenyecz Attila őrmester és Göblyös Sándor őrnagy, csapatvezető alkotta Békés megyei alakulat az elmúlt évekhez hasonlóan ismét az első helyen végzett. A lövészeten nyújtott és az erőnléti feladatok terén mutatott teljesítményükért különdíjban is részesültek.

Időben érkező segítség

Egy idei, novemberi reggelen Sarkadon, egy csatorna fölötti hídon akarta áttolni a kerékpárját egy 11 éves kislány, de a híd előtt megcsúszott, és a csatornába esett. Félig elmerült, és nem tudott kijönni a közel két méter mély vízből, mert beleakadt a kerékpárjába. A kislánnyal ott volt a fiútestvére, aki megfogta, mielőtt még teljesen a víz alá került volna, és segítségért kiáltott. Az édesanyjuk hívta a rendőrséget. A Sarkadi Rendőrkapitányság egyik rendőre, Lévai Tibor perceken belül odaért, a 14 éves fiú pedig a segítség megérkezéséig megtartotta testvérét. Lévai Tibor őrmester azonnal kihúzta a vízből a bajba jutott gyermeket, és értesítette a mentőket. A tizenegy éves kislány nagyon megijedt, de szerencsére nem sérült meg.

Lévai Tibor őrmester sietett a csatornába esett kislány segítségére

Állati történet

Egy legyengült hattyút talált Varga Balázs helyi körzeti megbízott november első napjaiban Kétsoprony külterületén, egy szántóföldön. A madár nem tudott felszállni, ezért magához vette, és segítséget hívott. A fiatal állatot egy közeli madármentő egyesület fogadta be. Sérülése szerencsére nincs, csak lemaradhatott a társaitól, leszállt, és nem talált elegendő táplálékot, ezért gyengült le. A szakemberek szerint a védett bütykös hattyú – gondos ellátás mellett – 2021 tavaszára felerősödik, és vízre tudják bocsátani.

Varga Balázs helyi körzeti megbízott nem hagyta sorsára a legyengült hattyút /Fotók: BRFK/

Háromezer fölött

2020 nyarán elérte a háromezret a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Információs Portál követőinek a száma a Facebookon. Szombati Andrea elmondta, megyénk rendőrsége a közösségi médiában is igyekszik hasznos tartalmakat szolgáltatni, a felület jelentősége a járványos időszakban felértékelődött.

– Tavasszal a szokásos közlekedésbiztonsági gyermekrajz-kiállítást is online rendeztük meg, a tárlatról készült videó 15 ezer felhasználót ért el – hangsúlyozta a szóvivő.

– Emellett a rendőrségi híreken túl több érdekes és tanulságos online játékkal is vártuk az érdeklődőket közösségi oldalunkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában