pályázat

2021.01.02. 12:01

Ismét Kerékpárosbarát Település címet kapott Békéscsaba

Tizenkettedik alkalommal hirdette meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Kerékpárosbarát Település pályázatot. Összesen 46 település, köztük Békéscsaba is pályázott és el is nyerte a Kerékpárosbarát címet.

N. T.

Forrás: Szarvas Péter Facebook oldala

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere szombaton osztotta meg a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">hírt közösségi oldalán.

Elmondása szerint a cím annak is köszönhető, hogy nagy a városban nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelő kerékpáros infrastruktúra kialakítására és a szemléletformálásra.

– Ezzel jelentősen biztonságosabbá és vonzóbbá tesszük a kerékpáros közlekedést a lakosok számára

– írta a városvezető.

A polgármester a poszt további részében kitér arra is, hogy 2020-ban újabb kerékpárutak építése, felújítása kezdődött meg, illetve fejeződött be a városban. Megvalósult a kerékpárút a Szabolcs utcában, a Szarvasi úti felüljárón át a Kápolna utcától a Csorvási útig, és épül a bicikliút a Kerekegyházi úton is. Ezek mellett megújulnak a város régi kerékpárútjai is, többek között a Berényi út és Mezőmegyer között, valamint az Élővíz-csatorna mellett a Lencsési lakótelep és Vesze között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában