egyeztetés

2020.12.11. 08:16

AKG-végelszámolás: igyekszik segíteni az orosházi önkormányzat a dolgozóknak

Mint megírtuk, a hetvenéves nagy múltú cég, az AKG Zrt. végelszámolás alatt áll. Csoportos létszámleépítésre készülnek. Amennyiben nem sikerül új, tőkeerős befektetőt találni, januárra egyetlen munkavállalója sem maradhat a kohászati, gépipari gyárnak.

Cs. I.

Szerdán találkozott a városvezetéssel dr. Böröcz László végelszámoló. Az egyeztetés után az alábbi közleményt juttatta el Orosháza önkormányzata lapunkhoz.

„Az önkormányzat elkötelezett abban, hogy a rendelkezésére álló minden lehetséges módon segítse Orosháza munkáltatóit. Éppen ezért a városvezetés folyamatosan egyeztet az AKG vezetésével és tájékozódik a kialakult helyzetről. A legutóbbi, szerdai megbeszélésen a városvezetés megerősítette azt a szándékát, hogy lehetőség szerint igyekszik segíteni a munkavállalók egy részének újbóli elhelyezkedését, továbbá a végelszámolóval közösen felveszi a kapcsolatot a szakminisztériumokkal további egyeztetések céljából.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában