Zöldítenek az önkéntesek

2020.11.18. 18:14

Több mint kétszáz fát ültettek el Gyula és Békéscsaba között

Ismét ásót és lapátot ragadott a hétvégén a Hatvanezer Fa Egyesület huszonöt fős csapata. A lelkes önkéntesek ezúttal a Békéscsaba és Gyula közötti 44-es főút mentén ültettek több száz fát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés Megyei Igazgatóságának kezelésében lévő területeken.

V. N.

– Péntek délután kaptuk a hívást a közútkezelő egyik munkatársától, hogy segítsünk a hétvégén közel háromszáz fát elültetni. Gyors reagálású csapat vagyunk, viszont erre a két napra immár három helyszínen is elköteleződtünk. Hamar beindult hát a szervezés, végül két nap alatt, több lépcsőben, 13 fővel támogattuk a két város közötti minél zöldebb folyosó megvalósítását. A közútkezelő tapasztalt munkatársaitól pedig különösen jólesett az elismerés, ahogy ők fogalmaztak: még soha nem találkoztak ennyire elhivatott civil csapattal – avatott be minket Ulbert Zoltán.

Az egyesületi tagok egy helyi vállalkozónak köszönhetően 26 facsemetét ültettek el Jaminában a hétvégén /Fotó: BMH/

Az egyesület elnöke elmondta, tavaly ősszel merült fel először bennük ötlet, hogy a közutak mellett fákat ültessenek. Majd Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselőjének közbenjárásával idén meg is kezdődhetett a közös munka.

– Tavaly július 20-án, a csoport megalakulásakor volt egy tervem. Azt gondoltam, hogy bemegyek egy erdészeti „neveldébe”, veszek – persze apránként, hosszú évek alatt – hatvanezer csemetét és elültetem őket Békéscsabán és környékén. Ehelyett hihetetlen csapat állt össze alig pár hónap alatt, melynek tagjai időt, energiát nem sajnálva vetik bele magukat a zöldítő akcióinkba – fogalmazott Ulbert Zoltán.

Folytatódik az ültetés

A hétvégén három helyszínen is dolgoztak a Hatvanezer Fa Egyesület tagjai. – A csapat egy része Dobozon és a Kenderföldeken mentett ki és téliesített több ezer csemetét, míg a másik két csapat a 44-es út mentén, illetve Jaminában ültetett fákat – ismertette Ulbert Zoltán, az egyesület elnöke.

Hozzátette, több lakos is jelezte feléjük, hogy szívesen látna még facsemetét a háza előtt, ezért a jaminai ültetés közben Opauszki Zoltánnal, a körzet képviselőjével, ennek lehetőségeit is átbeszélték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában