Elismerés

2020.11.28. 18:33

Neves orvosszakmai elismerést kapott Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke

A Magyar Rehabilitációs Társaság Vas Imre emlékérmet adományozott Kovács Ágnesnek, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elnökének az orvosi rehabilitációs tevékenységet támogató, illetve a fogyatékos emberek érdekvédelméért végzett kiemelkedő munkássága elismeréseként.

Az emlékérmet pénteken a Magyar Rehabilitációs Társaság Vándorgyűlésén dr. Fazekas Gábor a Magyar Rehabilitációs Társaság leköszönő elnöke és dr. Papp Edit a Magyar Rehabilitációs Társaság főtitkára adta át a békéscsabai születésű Kovács Ágnesnek, aki több évtizedes kimagasló és példaértékű munkájával megteremtette az alapjait és a kor kihívásaihoz igazodó innovatív ötleteivel hozzájárult ahhoz, hogy a korai fejlesztés, a fogyatékos emberek családban maradása és a mozgáskorlátozott emberekről való komplex gondoskodás és gondolkodás a mindennapok valóságává válhatott.

Dr. Papp Edit főtitkár méltató beszédében hangsúlyozta: Kovács Ágnes elvitathatatlan érdemei sorába tartozik annak a Békés megyében kialakított intézményi struktúrának a létrehozása és példamutató működtetése, melyet a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete elnökeként valósított meg, illetve az az érdekvédelmi munka, amit a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elnökeként a mozgáskorlátozott emberek közösségéért végez.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában