Koronavírus Békésben

2020.11.11. 15:27

Huszonnégy az igazolt fertőzött Nagyszénáson

Nagyszénás 10 ezer lélekszám alatti település, a közterületen a maszkviselés nem kötelező. A Parkfürdő zárva tart, ahogy a művelődési ház is. A tervezett programok elmaradnak. Az ügyfélfogadás – falugazdász, DAREH stb. – telefonon vagy elektronikus úton történhet.

Cs. I.

Az üzletek, boltok, vendéglátóhelyek, szolgáltatók a kormányrendeletben foglaltak szerint működhetnek.

– A fertőzés terjedését mi magunk tudjuk a leginkább korlátozni. Tájékoztatom továbbá a lakosságot, hogy a Gondozási Központ Idősek Klubja fogadja azokat az igényeket, amelyek a karanténban lévő személyek ellátását segítik – fogalmaz Nyemcsok János. A polgármester közleményében kitér az óvodára, a bölcsődére: azok az egészségvédelmi szabályok betartása mellett működnek.

A jelenlegi adatok alapján Nagyszénás lakosságának 5 ezreléke igazolt fertőzött, ami 24 főt jelent. Az önkormányzat további ellátásbiztonsági intézkedést is tervez, ami főként az orvosi ellátást érinti. 2 héten belül elindulhat az is – derül ki a település vezetőjének szerda délutáni tájékoztatójából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában