Koronavírus Békésben

2020.11.19. 18:41

Három csabai óvodában rendeltek el rendkívüli szünetet

Az Oktatási Hivatal három békéscsabai óvodában – a Lenkey utcaiban, a Zöldoviban és a Hajnal utcaiban – rendelt el rendkívüli szünetet. Van olyan intézmény, ahol több dolgozó is koronavírus-fertőzött.

L. B.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Több városi óvodát is érint a koronavírus-járvány Békéscsabán. Szarvas Péter polgármester elmondta, érintettség esetén csak az Oktatási Hivatal rendelhet el rendkívüli szünetet az adott intézményben.

A Lenkey utcai óvodában a megbetegedett óvodapedagógusok és dajkák hiányzása miatt ellehetetlenedett a működés. Ezért hétfőtől vasárnapig rendkívüli szünet van, amit jövő péntekig meghosszabbítottak.

A Lencsési lakótelepi Zöldoviban egy dolgozónál mutatott pozitív eredmény a koronavírus-gyorsteszt. Ezért szerdától péntekig rendkívüli szünetet rendeltek el.

A Hajnal utcai óvodában is észleltek az ott dolgozók koronavírus-fertőzésre utaló tüneteket. A dolgozók felvették a háziorvosokkal a kapcsolatot, a tesztelések elkezdődtek, és két munkatárs esetében igazolódott fertőzés. Ezért csütörtöktől jövő péntekig az intézmény bezárta a kapuit.

A városvezető kiemelte: a rendkívüli szünet ideje alatt mindegyik óvodában fertőtlenítő takarítást végeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában