parlamenti választások

2020.11.27. 18:26

Gyulán is voksolhatnak a romániai választók

A szeptemberi helyhatósági választások után december 6-án parlamenti választásokat tartanak Romániában.

L. B.

Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke kiemelte: ismét szükség van a magyar közösség összefogására azért, hogy az elkövetkező időszakban erős képviseletet biztosíthassanak a partiumi és erdélyi magyarságnak a bukaresti döntéshozatalban. Minden voks számít, a töredékszavazatok összeadódnak, és újabb mandátumot jelentenek valahol a magyar közösségnek.

A román állampolgársággal rendelkezők külföldön való szavazásához szükség van a román hatóságok által kiállított hivatalos okmányra. Fontos, hogy azok a választópolgárok, akiknek a személyazonossági okmánya március 1. után lejárt, élhetnek a szavazati jogukkal a lejárt okmány felmutatásával.

December 5-én és 6-án Gyulán, a Munkácsy utca 12. szám alatt, Románia főkonzulátusán is voksolhatnak a Békés megyében élő, szavazati joggal rendelkező választópolgárok.

– Arra kérek minden Békés megyében tartózkodó, romániai szavazati joggal rendelkező magyar embert, éljen szavazati jogával, menjen el voksolni – hangsúlyozta Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában