Koronavírus Békésben

2020.11.11. 16:28

Gyulán is döntöttek a közterületi maszkviselés szabályairól

Gyulán is döntött dr. Görgényi Ernő polgármester a közterületi maszkviselés szabályairól. Mint Facebookon közzétett tájékoztatásában olvasható, a gyulai szabályozás célja az, hogy azokon a közterületeken, nyilvános helyeken kötelező a maszkviselés, ahol jellemzően összegyűlnek, összegyűlhetnek az emberek a várakozás során.

P.G.

Eszerint Gyula város belterületén, az alábbi közterületeken, illetve nyilvános helyeken az orrot és a szájat folyamatosan elfedő orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot köteles viselni a hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki:

a bölcsődék, a köznevelési intézmények, a közintézmények, az egészségügyi intézmények, a gyógyszertárak, a vallási szertartásoknak helyet adó épületek, az üzletek, a pénzintézetek, a posták, a nemzeti dohányboltok, valamint a lottózók bejárata előtti, a várakozás céljára használt területen, a várakozás időtartama alatt; az élelmiszer-kereskedelmi üzletlánchoz tartozó üzletek parkolás céljára szolgáló területein; a vendéglátó üzletek étel elvitelre történő átadása helyéül szolgáló, a várakozás céljára használt területen, a várakozás időtartama alatt; a piacok, vásárok teljes területén; a buszpályaudvar és a vasútállomás teljes területén, valamint a tömegközlekedési eszköz kijelölt, nyílt terű, épületnek vagy helyiségnek nem minősülő megállóhelyein.

A szabályok csütörtöktől lépnek érvénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában