4g

2020.11.26. 17:00

Gyulán, ahol nincs vezetékes net, ott segítenek

A gyulai önkormányzat segítséget nyújt a digitális oktatással érintett családok részére – tájékoztatott a gyulai önkormányzat hivatalos oldala.

P. G.

Forrás: shutterstock.com

Mint leírták, a veszélyhelyzet ideje alatt digitális oktatással érintett családokat segítő kormányzati intézkedések között szerepel a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás ingyenes igénybevételi lehetősége. E kedvezmény azonban mobilinternet használata esetén nem érvényesíthető.

Gyula városában is található olyan településrész, utca, ahol a vezetékes internet-szolgáltatás nem érhető el, azonban 4G hálózat révén megfelelő sávszélességű mobilinternet vehető igénybe.

Mindezekre figyelemmel, a gyulai önkormányzat települési támogatás keretében segítséget kíván nyújtani azon családok részére, ahol a veszélyhelyzet kapcsán elrendelt digitális oktatással érintett gyermeket nevelnek és az életvitelszerűen lakott ingatlanban helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás nem érhető el, valamint segítségre szorulnak. Az érintett családokat kérik, hogy vegyék fel a kapcsolatot a polgármesteri hivatal szociálpolitikai és gazdaságfejlesztési osztályával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában