beruházás

2020.11.11. 10:42

Az öntözés fejlesztését valósítják meg a forrásból Mezőhegyesen

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság közleményében arról ír, hogy megjelent a társaság öntözésfejlesztési projektjének első közbeszerzési kiírása. 1990 óta hazánk legnagyobb öntözésfejlesztési beruházása kezdődhet el Mezőhegyesen.

Cs. I.

A ménesbirtok területén mintegy 8,5 milliárd forint értékű beruházásból létesítendő 37,659 méter hosszúságú öntözőrendszer 5098 hektár beöntözésére lesz alkalmas. Rádiófrekvenciás irányítási rendszer vezérli majd a szivattyútelepet és az öntözőgépeket.

Négy, gazdálkodás szempontjából is elkülöníthető területrészen, összesen 3672 hektáron körforgó berendezésekkel valósul meg az öntözés. A négy öntözőtelep külön-külön, illetve egységesen is üzemeltethető lesz a tervezett távműködtetéssel. A öntözőtelepi területeken működő lineár berendezésekkel berendezett öntözőtelep 1,427 hektáros lesz. A tervezett berendezések mindegyike burkolt, szigetelt nyílt árokból (lineár csatorna) üzemel majd. A csatornákban speciális, a mederfenéken gördülő, szívócsővel rendelkező gépeket alkalmaznak. A lineár berendezések részleges távműködtetéses üzeme ugyancsak megvalósítható lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában