Koronavírus Békésben

2020.11.25. 15:09

A gyulai piacon nem vezetik be a 65 éven felüliek idősávját

A piacokra nem terjed ki a 65 éven felüliek vásárlási idősávját bevezető kormányrendelet. Gyulán a helyi önkormányzat nem támogatta, hogy a 65 éven felülieknek külön idősávja legyen.

P. G.

Dr. Görgényi Ernő polgármester a kérdéssel kapcsolatban Facebook-oldalán kiemelte, a piacokra nem terjed ki a 65 éven felüliek vásárlási idősávját bevezető kormányrendelet. Ugyanakkor a helyi önkormányzatok bevezethetik a helyi piacon.

– A napokban tájékozódtam arról, hogy a gyulai piacon szükséges volna-e bevezetni a vásárlási idősávot – tette hozzá. – Megkérdeztem képviselőtársaimat. A képviselő-testület többsége nem javasolja a 65 éven felüliek vásárlási idősávjának bevezetését a gyulai piacon.

A gyulai piacon már korábban bevezették a kötelező maszkviselést a vevőknek és az árusoknak is /Fotó: Dr. Görgényi Ernő/Facebook/

Megkérdeztem a két gyulai nyugdíjas egyesület, a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete és a Gyulai Polgári Nyugdíjas Egyesület elnökeit. Egybehangzóan azt javasolják, hogy ne vezessük be a gyulai piacon a 65 éven felüliek vásárlási idősávját. Nagy István agrárminiszter sem javasolja a 65 éven felüliek vásárlási idősávjának bevezetését a helyi piacokon.

A polgármester hangsúlyozta, ezekkel a véleményekkel maga is egyetért. Hozzátette, A piacon már korábban bevezették a kötelező maszkviselést a vevőknek és az árusoknak egyaránt. Télen egyébként is kevesebb már az árus és kevesebb a vevő is.

– A gyulai piacon tehát egyelőre nem vezetjük be a 65 éven felüliek vásárlási idősávját – húzta alá. – Természetesen, ha a járványügyi helyzet vagy a jogszabályok változnak a későbbiekben, akkor a piac működésében is lehet változás.

Dr. Görgényi Ernő kérte, hogy ha valaki 65 évnél idősebb, és nem számíthat családja, ismerősei, szomszédja támogatására, illetve attól tart, hogy a piacon megfertőződhet, akkor hívja fel a 66/526-851 telefonszámot és kérjen segítséget kollégáiktól, akik hétköznapokon akár a gyulai piacról is bevásárolnak a segítségnyújtásra szoruló gyulaiaknak! Ez a szolgáltatás díjmentes, csak az áruk értékét kell kifizetni.

– Arra kérek mindenkit, hogy tartsa be a maszk viselésére vonatkozó szabályokat, viseljen maszkot a piac teljes területén és tartson megfelelő távolságot másoktól – zárta posztját a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában