kormányhatározat

2020.10.15. 17:40

Végleg eldőlt a csabai Körös Hotel sorsa

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő júliusi bejelentését követően, és a kormányzattal folytatott számos tárgyalás eredményeként csütörtökön véglegesen eldőlt a békéscsabai Körös Hotel sorsa.

Fotó: Herczeg Tamás Facebook oldal

– A Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg az a kormányhatározat, amely az épület állami tulajdonba vételéről, és az ingatlan közösségi funkcióra történő hasznosításáról szól. A kormánydöntés értelmében ez év december 31-ig vásárolja meg a magyar állam az ingatlant, és ezt követően eltűnik a megyeszékhely szívéből a negyed százada ott éktelenkedő szégyenfolt – olvasható Herczeg Tamás Facebook oldalán.

Fotó: Herczeg Tamás Facebook oldal

Az egykor szebb napokat látott Körös Hotel helyén hamarosan létre jövő, mintegy 2000 négyzetméteres üres telek leendő hasznosítására már most számos ötlet vetődött fel. Azt tartom helyesnek, ha a Békéscsabán élők többségének véleményével összhangban valósul majd meg valamilyen építészeti, tájépítészeti elképzelés... Alapos, a csabai polgárokat bevonó helyi társadalmi párbeszéd után dönthet majd az önkormányzat a belváros arculatát meghatározó elképzelések sorsáról – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">tette közzé egy másik bejegyzésében Herczeg Tamás.

A Körös Hotelről készült korábbi cikkeinket ide kattintva olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában