festőgéniusz

2020.10.14. 17:14

Szobrok színesíthetik Csabán a Munkácsy-negyedet

Hat, a festőgéniuszhoz kapcsolódó, főleg Munkácsy Mihály festményei által ihletett szobrot helyeznének ki a jövőben a Munkácsy-negyed hat helyszínén – jelentette be nemrég sajtótájékoztatókon Szarvas Péter polgármester, valamint a Fidesz-frakció nevében Szente Béla, a kulturális bizottság elnöke.

L. B.

Az egyik alkotás a Beliczey-kertben kapna helyet, a téma a Köpülő asszony. A második a Munkácsy Emlékház melletti Omaszta parkban találna otthonra, itt a Délután a parkban című kép lehet az ihletforrás. A harmadik az Aradi vértanúk ligetében lesz, a tematika a Rőzsehordó nő. Az ötödik a Deák utcai kishídnál lelhet otthonra, az Ásító inas ihleti meg a művészeket. A Széchenyi ligetben, a játszótér környékén elhelyeznének egy festékes tubust, a múzeum előtt pedig egy Munkácsy Mihályt ábrázoló szobrot.

A város Békéscsabához kötődő szobrászművészektől vár ajánlatokat, Boros Pétert, Kotormán Norbertet, Miklya Gábort és Prisztavok Tibort kérték fel pályaművek benyújtására. A hat alkotás kihelyezésére 50 millió forint támogatást kapott az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában