Elkészíttették az emléktáblát

2020.10.22. 15:29

Nyolcszáz éve említették először Okányt egy jegyzőkönyvben

Idén ünnepli Okány fennállásának 800. évfordulóját – mondta Szívós László polgármester és Farkas János alpolgármester. Hozzátették, története bizonyára korábbi időkre vezethető vissza, ám a település nevével először, mint Villa Vcan, 800 éve, 1220-ban a váradi regestrumban, jegyzőkönyvben lehetett találkozni. A BékésWiki oldalon azt írták: oklevelekben 1249-ben Wkan, 1458-ban pedig Okan néven említették a községet.

L. B.

A településvezetők kiemelték, hogy a jeles évforduló kapcsán csütörtökre szerveztek volna egy ünnepséget, amelyen felavatták volna az alkalomra készíttetett emléktáblát, azt a közelmúltban teljes mértékben megújult polgármesteri hivatal homlokzatán helyezték volna el. Bár az emléktábla megvan, a rendezvény a koronavírus-helyzet miatt elmaradt.

Szívós László és Farkas János mutatták, milyen emléktábla készült a jeles évfordulóra /A szerző felvétele/

Szívós László és Farkas János megosztották, készül egy kibővített helytörténeti kiadvány Okánnyal kapcsolatban. Emellett előadások és kiállítások ugyancsak szerepeltek az önkormányzat tervei között, bíznak benne, hogy hamarosan azokra is sor kerülhet, hogy engedi majd a járványhelyzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában