közfoglalkoztatás

2020.10.26. 14:28

Nagy sikert aratott a geszti varroda

Nagyjából hatvan közfoglalkoztatott dolgozik az önkormányzat kötelékében Geszten – mondta el Brandt Krisztián polgármester.

L. B.

20201015 Geszt Jól működik Geszten a varroda. Képen: Brandt Krisztián polgármester Fotó: Licska Balázs LB Békés Megyei Hírlap

Fotó: Licska Balázs

A település vezetője hozzátette, az egyik legsikeresebb elem a varroda, ahol többek között lepedőket, huzatokat, párnákat készítenek, és amely sok-sok megrendelést kap a környékbeli településektől is. Most rengeteg mosható, fertőtleníthető maszkot is gyártanak. A helyi sajátosságként értékelhető varroda mellett megy az asztalosműhely és a tésztakészítő üzem, valamint ajándéktárgyakat is készítenek.

Brandt Krisztián mutatta, mik készülnek a varrodában, ahol többek között mosható maszkokat is gyártanak /A szerző felvétele/

A legtöbben a mezőgazdasági projektben tevékenykednek, most legfőképp a megtermelt javak tartósítása zajlik, a befőzés és a savanyítás. Az utak, az árkok és a közterületek állapotára is ügyelnek­, mint ahogy az épületek ­karbantartása sem maradhat el.

Brandt Krisztián elmondta, hogy a közelmúltban a közfoglalkoztatási program keretében több eszközt vásároltak, amelyek mind a munkákhoz, a tartósításhoz, a kertészeti feladatokhoz, az épületek javításához szükségesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában