szexuális erőszak a gyanú

2020.10.07. 09:14

Már tárgyalják a pedofíliával vádolt kötegyáni nyugdíjas ügyét

Becsalta a gyerekeket a házába, ahol a kisfiúkkal fajtalankodott, valamint alkohollal és cigarettával is kínálta őket egy 70 év körüli férfi Kötegyánban – írta lapunk egy éve. A Magyar Nemzet információi szerint az ügyben a minap tartottak tárgyalást a Gyulai Törvényszéken, ítélet pedig novemberben születhet: akár több évre is rács mögé kerülhet a vádlott.

Licska Balázs

Az akkor nyolcéves kisfiú édesanyja tavaly lapunknak elmondta, a gyermekei és a barátai rendszeresen elmentek délutánonként a játszótérre, és este rendre haza is értek. Az egyik nap azonban a kisfiúnak mondhatni nyoma veszett. A nő kereste őt a játszótéren, de nem volt ott, a gyerekek úgy fogalmaztak, biztosan az öreg bácsinál van. Az édesanya el is ment az idős férfi házához, ahonnan elhozta a kisfiút és a többi gyermeket, majd kérdőre vonta őket, mit kerestek ott.

Illusztráció: shutterstock.com

Ekkor derült fény arra, hogy az idős férfi pénzt ígért a gyerekeknek, ha összeszedik a szemetet az udvarában, valamint azt is mondta, segít megjavítani a biciklit, amiről leesett a lánc. Emellett cigarettával és alkohollal is kínálta a fiatalokat. Sőt, a házban valahogy lekerült a kisfiúról a nadrág, és az idős férfi fajtalankodott a kisfiúval, akinek testvérének is próbálkozott – állítólag ezekért szintén pénzt ígért.

A Magyar Nemzet írása szerint kiskorú veszélyeztetése, valamint szexuális erőszak miatt emeltek vádat a 70 éves kötegyáni férfi ellen, aki a cikk szerint korábban rendőrként szolgált. A vádhatóság szerint a vádlott becsalogatott néhány fiút a házába, ahol meztelenre vetkőztek, majd a férfi kielégítette magát a gyermekek előtt, fogdosva a kicsik nemi szervét. A cikk szerint a fiúk elmondása alapján néhányuknak ezért pénzt is ígért. A vádlott letartóztatásban van továbbra is.

Az idős férfi a cikk szerint azzal védekezett, hogy ittas volt a történtek idején, és véletlenül, játszás közben került le a gyerekekről a nadrág. Tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. Szerinte korábbi rosszakarói akarnak rajta bosszút állni. A szakértők véleménye szerint azonban a kiskorú sértettek olyan részletekkel, ellentmondásba keveredés nélkül beszéltek a történtekről, ami arra utal, hogy átélték a sérelmükre elkövetett szexuális molesztálást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában