kerti munkák

2020.10.10. 16:29

Előkészítik a talajművelést Békésben is

Az októberi kerti munkákhoz adott hasznos tanácsokat Hankó János, a békéscsabai Stark Adolf Kertbarát Kör elnöke.

Ny. L.

Előtte azonban arról beszélt, hogy a megtermelt növények legnagyobb részét elfogyasztottuk, vagy a kamrába, a pince polcaira raktuk el feldolgozva, a hűtőbe pedig lefagyasztva. A pálinkák, borok már üvegekben, hordókban vannak. Az almát, körtét és a maradék szőlőt még szüreteljük. A zöldségeskertben a maradék paradicsomot, tököt és hagymát is betakarítjuk.

– Ezután a területen végezzük el a takarítást, hogy ezzel is előkészítsük a talajművelést – emelte ki az elnök.

– Kezdjük el összegyűjteni a lehulló leveleket! A lemosó permetezéssel még várhatunk. A díszkertekben a füvet szellőztethetjük, adhatunk tápanyagot, és figyeljünk a megfelelő öntözésre. A sövényeket nyírjuk le!

Hankó János kitért arra, október közepe után ültethetjük a szabadgyökerű növényeket. Ültetés előtt alaposan gondoljuk át, mit és hogyan, mennyit szeretnénk a földbe tenni. Kérjük a szakemberek tanácsát, keressük fel a faiskolákat, ahol nemcsak a legmegfelelőbb fajtákat ajánlják, de minden fontos és hasznos tudnivalóval is ellátják a kertészkedőket. Lehet még füvet is vetni, díszkertet kialakítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában